UFC - 28.03.2020 15:51

Nepoučiteľný šampión UFC porušil karanténu, navyše mal strieľať

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

UFC si zaslúži šampióna bez neustálych problémov - hlási Thiago Santos, ktorý si pýta opätovnú titulovú šancu. S Jonom Jonesom pritom mal možnosť pobiť sa v júli 2019 a po tuhom boji mu podľahol. Škandalózny Američan vstúpil do najkvalitnejšej organizácie MMA koncom kalendárneho roka 2008. Odvtedy dokázal vybojovať opasok poloťažkej váhy, niekoľkými vyhláseniami naznačil, že sa zaujíma aj o ten v ťažkej, mnohými je vnímaný ako jeden z najlepších fighterov histórie, avšak všetko degraduje pravidelnými a hlúpymi priestupkami nielen proti športovej disciplíne, ale aj americkej legislatíve.

Najnovšie bol zastavený v aute pod vplyvom drog aj alkoholu. Aby toho nebolo málo, jeho "výlet" prebehol v čase, kedy by sa ľudia mali pre koronavírus zdržovať vo svojich príbytkoch a pravdepodobne strieľal na ulici. Dvojica policajtov do akcie vyrazila potom, ako započuli výstrel. Ich pozornosť zaujalo čierne terénne auto. "Vodič vraj žiaden výstrel nepočul, Jones neprešiel testom na požitie alkoholu. Mal krvou zaliate oči a silno bol z neho cítiť alkohol," stojí v policajnej správe, ktorá sa do rúk médií dostala krátko po zverejnení prvotných správ o zatknutí hviezdneho bojovníka.

Prehliadka vozidla situáciu 32-ročného Newyorčana skomplikovala. Okrem rozbitej fľaše tvrdého alkoholu našli muži zákona aj strelnú zbraň a stopy po drogách. Tie mal, okrem iného, Jones aj na svojom odeve a malo ísť o marihuanu. Pod vplyvom omamných látok pritom zďaleka nebol chytený prvý raz. Po svojom víťaznom debute v UFC mal autonehodou a poškodil dve odparkované autá. O dva roky neskôr bol chytený, ako bez platného vodičského oprávnenia driftuje pred vychyteným erotickým klubom. Búral aj v máji 2012 a v apríli 2015. V oboch prípadoch pritom ohrozil a zranil ľudí a z miesta nehody ušiel. Začiatkom roka 2016 si za ďalší dopravný priestupok vyslúžil verejnoprospešné práce, o dva mesiace neskôr sa zúčastnil nelegálnych pouličných závodov a marec 2020 rozširuje jeho zoznam priestupkov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora