UFC - 30.03.2020 19:25

Súboj Chabiba s Fergusonom opäť zrušený!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Fanúšikovia zmiešaných bojových umení naďalej dúfali, že na piaty pokus už zápas Chabiba Nurmagomedova s Tonym Fergusonom bude. To potvrdzoval niekoľko dní aj samotný prezident UFC Dana White, no v tomto momente všetko nasvedčuje tomu, že sa duel zorganizovať nepodarí.

Potvrdil to samotný šampión ľahkej váhy v živom vysielaní na svojom instagramovom profile: „Pokiaľ viem, tak UFC hľadá nového súpera pre Tonyho Fergusona. Je to kvôli tomu, lebo ja som odletel do Ruska, kým Ferguson je stále v USA. My sme s tímom odleteli do Ruska, pretože nám UFC tvrdilo, že turnaj bude na 99,9% v Abú Zabí,” ozrejmil Nurmagomedov. „UFC sa údajne snaží ten turnaj zorganizovať niekde v Amerike, ale ja som v Rusku a nemôžem odtiaľto odletieť,” dodal.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že zo zápasu znovu nič nebude. Šampión je momentálne doma v Rusku, ktoré však medzi časom uzavrelo hranice. Stále je však v hre súboj Tonyho Fergusona s novým protivníkom. Podľa uznávaného novinára Ariela Helwaniho by to mohol byť napríklad Justin Gaethje, ktorý bol spájaný najmä so súbojom proti Conorovi McGregorovi. Prezident organizácie mal v posledných dňoch o galavečeri UFC 249 jasno. Šepkalo sa dokonca o pridaní zápasu Francis Ngannou - Jairzinho Rozenstruik na turnajovú kartu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora