UFC - 03.04.2020 22:11

Zachráni turnaj UFC 249 Conor McGregor?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter/ESPN

Už niekoľko dní prebiehajú špekulácie o blížiacom sa turnaji UFC 249, ktorý stále nie je oficiálne zrušený. Uskutočniť sa má v sobotu 18. apríla a hlavným duelom má byť titulový súboj v ľahkej váhe medzi Chabibom Nurmagomedovom a Tonym Fergusonom. Držiteľ opasku sa však aktuálne nachádza doma v Rusku a keďže je krajina uzavretá, nemá sa ako dostať na iné miesto. Zápas je teda velmi ohrozený, no pomocnú ruku by mohol podať Conor McGregor.

Práve írsky zápasník v posledných dňoch spoločne so svojim trénerom avizoval, že je pripravený galavečer zachrániť: „Som v zápasovej forme!” potvrdil na Twitteri. Ak by sa napokon podarilo zorganizovať súboj McGregora s Fergusonom, bol by to zrejme boj o dočasný titul v ľahkej váhe. Víťaz by následne dostal šancu zabojovať o právoplatný opasok proti Nurmagomedovovi.

Rus sa však bráni novými vyjadreniami: „Pokiaľ mi teraz povedia, kde sa bude turnaj odohrávať a ja budem môcť odletieť z Ruska, tak som na 100% za,” ohradil sa v rozhovore pre ESPN. Stále totiž nie je jasné, kde sa turnaj bude odohrávať. Prezident UFC Dana White údajne už lokalitu pozná, no zatiaľ ju neoznámil a fanúšikom tak nezostáva nič iné, len čakať.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora