UFC - 14.04.2020 21:13

Hviezda UFC napiekla a rozviezla vyčerpaným lekárom pizzu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Človek s hlúpymi predsudkami by povedal, že MMA bojovník vidí len činky, posilňovňu, ring či klietku a bitku. Nie je to tak. Dokazuje to napríklad Dustin Poirier, ktorý v roku 2018 založil s manželkou Jolie charitatívnu organizáciu The Good Foundation a prostredníctvom nej sa angažuje aj v aktuálnom boji s ochorením Covid-19. Jej najnovším počinom bolo posilnenie lekárov, ktorí neúnavne stoja v prvej línii a starajú sa o infikovaných pacientov, pričom sami ohrozujú svoj život. Počas Veľkej noci sa sám postavil k peci a pomáhal pripravovať kvantá pízz. Tie potom boli privezené pred bránu nemocníc.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Good Fight Foundation (@thegoodfightfoundation),

"V Lafayette sú tri veľké nemocnice. Chceme nakŕmiť každého jedného zamestnanca!" hlási popri iniciatíve. Rozhodne pritom nejde o športovca, ktorý by sa pre pandémiu dostal do finančných problémov a nebol si schopný našetriť dostatok do rezervy. Len pred siedmimi mesiacmi absolvoval v UFC titulový zápas v ľahkej váhe proti Chabibovi Nurmagomedovovi. Stratil v ňom šnúru šiestich duelov bez prehry, no už mal naplánovaný reparát. V máji mal čeliť Danovi Hookerovi.

Podobnú akciu nenaplánovala Poirierova nezisková organizácia prvý raz. Minulý rok vydražil značnú časť zo svojej MMA výbavy a čiastku 25 tisíc dolárov venoval na výstavbu vodného diela v africkej Ugande. Chválu si vyslúžil aj za vybudovanie ihriska pre hendikepované deti vo svojom rodnom meste v štáte Louisiana. Podobný plán realizuje po každom svojom absolvovanom zápase a tradíciu hodlá udržiavať aj naďalej.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora