UFC - 12.05.2020 22:54

Ambiciózny sľub: priveziem opasok do Írska a zmlátim tam McGregora

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Event UFC 249 vyvolal množstvo kontroverzií podľa mnohých sa uskutočniť nemal. Realita však bola taká, že sa nakoniec vo floridskom Jacksonville bojovalo a zrodilo sa hneď niekoľko dôležitých výsledkov. Justin Gaethje v piatom kole umlátil Tonyho Fergusona a stal sa tak hlavným vyzývateľom o titul v ľahkej váhe. 31-ročný Američan sa toho vôbec nebojí a hoci je konkurencia v tejto váhovej kategórii obrovská, zuby si ihneď začal brúsiť na opasok aj najväčšiu mediálnu hviezdu UFC.

"Chabib je najlepší bojovník sveta. Od svojich štyroch rokov poctivo driem, aby som mohol čeliť takýmto výzvam. Som šťastný, že budem reprezentovať Spojené štáty v súboji toho najlepšieho proti Dagestanu či Rusku," povedal na margo súboja s Chabibom Nurmagomedovom. Ten je naďalej nezdolaný a proti Fergusonovi mal pôvodne nastúpiť on. Ostal však zatvorený v karanténe v Rusku a organizátori museli improvizovať.

Gaethje dostane minimálne trojmesačnú pauzu, preto sa titulový zápas očakáva v lete. Pre Nurmagomedova to už i tak bude súboj po ročnej pauze. Zároveň Američan prezradil aj to, čo chce spraviť ďalej: "Potom prídem do Írska a spravím to, čo spraviť musím!" O súboji s Conorom McGregorom sa špekulovalo už v kalendárnom roku 2019, kedy sa Ír hodlal po dlhej pauze vrátiť do klietky. Vtedy bol preňho tento súboj nedostatočne atraktívny a šiel radšej proti Donaldovi Cerronemu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora