UFC - 23.05.2020 21:43

Tréning s hviezdou UFC? Cieľom naplniť potravinovú banku

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Pokiaľ športovec dokáže svoju popularitu využiť na dobrú vec, je to vždy chvályhodný počin. Takým sa prezentoval aj americký MMA bojovník Max Holloway, ktorý záujemcom ponúkol súkromný tréning, prípadné posedenie na večeri. Nebude to však zadarmo a očakáva sa, že jeho spoločník si na oplátku siahne hlboko do svojej peňaženky. Pomôže tým však v boji, ktorý proti koronavírusu zvádza celé ľudstvo. Bývalý šampión UFC v perovej váhe ponúka takéto ceny vyžrebovaným ľuďom, ktorí finančne podporia potravinovú banku na Havaji alebo v meste Maui. Víťaz dostane poukaz pre seba a svojich štyroch priateľov na to, aby s hviezdou strávil deň.

Každá dotácia, ktorá bude zaradená do súťaže, musí byť aspoň v hodnote 10 dolárov. Súčasťou výhry budú aj vecné pamiatkové ceny, napríklad Hollowayom podpísané rukavice z najslávnejšej organizácie sveta. Všetci záujemcovia majú pritom šancu zapojiť sa do konca mája. "Nezamestnanosť na Havaji sa blíži 40 percentám a keďže je naša ekonomika postavená takmer výlučne na cestovnom ruchu, očakáva sa dlhé obdobie, počas ktorého sa budeme zviechať z týchto následkov. Zároveň náklady na život v tomto regióne sú veľmi vysoké a množstvo ľudí na to trpí. Potravinové banky sú presne sférou, kde je nutná rýchla a bezpodmienečná pomoc," povedal o súťaži pre oficiálny web Ultimate Fighting Championship.

Holloway je sám rodákom z Havajských ostrovov, no nezabezpečoval sa cez oblasť hotelierstva. Preferoval tvrdosť svojich pästí, ktoré ho priviedli k impozantnej bilancii 21 víťazstiev a 5 prehier. K opasku sa dostal v decembri 2016 a prišiel oň takmer na deň presne o tri roky. V závere minulého kalendárneho roka prehral v titulovom zápase s Alexandrom Volkanovskim. Okrem perovej váhy, definovanej limitom do 66 kilogramov, pôsobí aj v ľahkej váhe s maximom 70,3 kilogramu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora