UFC - 03.06.2020 23:16

Nahrabal si dosť a povesť si zničil sám, odkazuje White trucujúcemu Jonesovi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Nečakaný smer náhle nabrala kontroverzná kariéra Jona Jonesa. Ten viackrát neprešiel dopingovou kontrolou, opakovane sa pre drogy dostával do problémov so zákonom, no pokiaľ vstúpil do klietky, bol neporaziteľný. Premožiteľa nenašiel vo svojich 27 súbojoch a hoci má zapísanú jednu prehru, tá mala podobu diskvalifikácie za nepovolený úder v súboji, ktorému jasne dominoval. Lenže s vedomím svojich úspechov si newyorský rodák začínal diktovať podmienky v UFC a také niečo strpí prísny prezident Dana White pravdepodobne len Conorovi McGregorovi. Po svojej poslednej obhajobe titulu v poloťažkej váhe Jones avizoval, že sa chce stať legendou v tomto športe a pomýšľal aj na opasok o váhu vyššie.

Šéf najslávnejšej organizácie sveta však na jeho hru nepristúpil, nedoprial mu zápas o titul ťažkej váhy proti Francisovi Ngannouovi napriek tomu, že ten výzvu prijal. "Nemyslím si, že ten zápas obaja naozaj chcú," reagoval vtedy na špekulácie o tom, že by Jones mohol byť šampiónom dvoch váhových kategórií. Keď ten pochopil, že sa obrovského finančného obnosu za svoj najbližší zápas nedočká a UFC mu pripravuje "len" ďalšiu obhajobu v poloťažkej váhe, ohlásil koniec kariéry. "Bones už nie je. Keď ma stretnete na ulici, oslovte ma JJ. Reyes a Blachowicz sa budú biť o titul. Mne by momentálne nič nedal zápas ani s jedným z nich. Dajte mi vedieť, ak nájdete v kalendári pre rok 2021 priestor na zápas s Izzym (pozn. Israel Adesanya, šampión strednej váhy). Dúfam, že mi zaň aj budete ochotní zaplatiť," napísal na sociálnej sieti.

Faktom je, že 32-ročný Američan svoju váhovú divíziu vyčistil a momentálne sa neukazuje žiaden vyzývateľ, ktorý by ho mohol ohroziť. Svoje posledné dva duely proti Thiagovi Santosovi aj Dominickovi Reyesovi však vyhral len na body, navyše veľmi tesne a odveta by preto nebola úplným nezmyslom. V hre by bol aj spomenutý Blachowicz, ktorý ešte nedostal možnosť čeliť Američanovi, ktorý je považovaný za najlepšieho bojovníka naprieč všetkými váhami. "Bol som zvedavý, čo by ešte Jones dokázal. Mohol byť LeBronom Jamesom tohto športu. Ale to, že je najlepší zápasník všetkých čias, neznamená, že dostane 30 miliónov dolárov. S ohľadom na jeho minulosť, je šialené počítať s tým, že príde a vypýta si také peniaze za zápas. Nech si robí, čo chce, nahrabal si dostatok peňazí na to, aby mohol ukončiť kariéru a už nikdy v živote nepracovať," povedal na jeho adresu White a ohradil sa aj proti slovám, že má slávnemu bojovníkovi špiniť povesť. Tú si svojimi prehreškami podľa prezidenta UFC zničil sám.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora