UFC - 09.06.2020 12:01

Zápasnícky ostrov má po tretí raz skrížiť cesty dvom brazílskym legendám

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Obaja sú obrovskými legendami nielen brazílskeho MMA, no v súčasnosti sú už za zenitom a očakáva sa, že onedlho scénu Ultimate Fighting Championship opustia. Jeden alebo druhý sa k tomu môže nepríjemne a značne priblížiť v epickom treťom vzájomnom zápase, ktorého dejiskom bude Zápasnícky ostrov v Abu Zabí. Reč je o Mauriciovi "Shogunovi" Ruovi, šampiónovi poloťažkej váhy z prelomu rokov 2010 - 2011 a Antoniovi Rogeriovi "Minotourovi" Nogueirovi.

Ich zápas z leta 2005 v organizácii Pride označil uznávaný portál Sherdog za najlepší zápas roka. O desať rokov neskôr na seba narazili aj v UFC a teraz môžu dokončiť trilógiu. Nepôjde pritom o štandardné rozuzlenie rivality, v ktorej panuje skóre 1-1 na zápasy. Rua vyhral obe doterajšie merania síl a aj jeho aktuálne postavenie v UFC je priaznivejšie. Stále sa drží v najlepšej pätnástke renkingu poloťažkej váhy, kde plní pozíciu "strážcu brány". Austrálčana Tysona Pedra cez seba nepustil a zdolal ho, so Škótom Paulom Craigom v novembri remizoval. Nogueira žiaril najmä na ázijskom kontinente. V UFC je od roku 2009 a jeho bilancia v tejto organizácii je zatiaľ 6-6. Za ostatné dva roky bojoval len dvakrát. V septembri 2018 zdolal Sama Alveyho a o rok neskôr podľahol Ryanovi Spannovi.

Zápasnícky ostrov je divoký projekt UFC, ktorý je reakciou na celosvetovú pandémiu a sľubuje veľmi špecifickú atmosféru aj spôsob, akým sa budú bojovníci pripravovať na svoje vystúpenia. Podľa viacerých indícií by tam mal svoju premiéru v najlepšej organizácii absolvovať Čech Jiří Procházka proti Volkanovi Oezdemirovi, no potvrdené sú do Emirátov zatiaľ len štyri súboje. Hlavným zápasom má byť stretnutie Roberta Wittakera s Darrenom Tillom v strednej váhe a očakávanou udalosťou je aj návrat Alexandra Gustafssona po ukončení kariéry. V ceste mu bude stáť Fabricio Werdum. Ako štvrtý istý zápas na karte sa javí ženský súboj v bantamovej váhe medzi Bethe Correiovou a Pannie Kianzadovou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora