UFC - 09.06.2020 15:55

Procházka pozná súpera aj dátum prvého zápasu v UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Český MMA zápasník Jiří Procházka už pozná súpera, dátum aj miesto konania svojho prvého zápasu v UFC. Stane sa tak zhruba o mesiac na plánovanom ostrove bojovníkov. Ten UFC vytvorí v Abú Zabí a prvým veľkým turnajom by mal byť galavečer UFC 251. Na ňom by sa okrem českého reprezentanta mal objaviť napríklad aj Max Holloway.

Turnaj by sa mal uskutočniť v sobotu 11. júla a súperom Procházku bude aktuálna sedmička poloťažkej váhy, Švajčiar Volkan Oezdemir. Pre Čecha to bude premiéra v najprestížnejšej organizácii sveta, keďže doteraz pôsobil v japonskom Rizine, kde dokázal niekoľkokrát obhájiť titul. Jeho vstup do UFC tak bude poriadne ostrý a náročný.

Okrem tohto duelu by sa na turnaji UFC 251 mala uskutočniť napríklad odveta titulové zápasu v perovej váhe medzi Alexandrom Volkanovskim a Maxom Hollowayom, ale aj ďalšie dva titulové zápasy. Kamaru Usman sa má údajne stretnúť s Gilbertom Burnsom a Petr Yan s José Aldom. Okrem týchto bojovníkov sa majú na karte vyskytnúť aj mená ako Rose Namajunas, Jessica Andrade, Frankie Edgar či Paige VanZant. Predčasne teda môžeme hovoriť o karte roka.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora