UFC - 15.06.2020 14:22

Vráti sa ešte Conor McGregor do klietky?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Najprestížnejšia svetová MMA organizácia zažíva v posledných dňoch veľmi premenlivé obdobie. Na jednej strane UFC oznámila niekoľko nových turnajov a tiež atraktívnych zápasov, no potýka sa tiež s problémom. Viacerí elitní zápasníci totiž nechcú bojovať. Do toho ešte Conor McGregor, ktorý už po tretíkrát ukončil kariéru a ak by prezident organizácie Dana White mal nejaké vlasy, zrejme by už boli šedivé.

Jedným z problémov sú pre fighterov peniaze. Populárni bojovníci Jon Jones a Jorge Masvidal totiž odmietajú bojovať za doterajšie honoráre a chceli by dostať za súboje viac. Obaja patria k atraktívnym bojovníkom a ak by ich UFC natrvalo stratila, bola by to obrovská rana. K tejto dvojici sa navyše pridal aj priekopník svetového MMA Conor McGregor, ktorého však netrápia peniaze, ale opäť sa rozhodol, že ukončí kariéru a bude si užívať športový dôchodok. Peňazí má írsky bojovník viac než dosť a tak kvôli nim zápasiť nepotrebuje. Kariéru však ukončil už dvakrát a v oboch prípadoch sa napokon vrátil a znova bojoval.

Niečo podobné sa očakáva aj v tomto prípade. Fanúšikovia jeho vyjadrenia už berú s rezervou a sú pripravení na to, kedy sa írsky fenomén opäť objaví v klietke. Je totiž všeobecne známe, že Dana White má pre McGregora slabosť a splní mu doslova všetko, o čo si 31-ročný fighter požiada. O prípadných súperov by preto nemal mať núdzu a ponúkajú sa naozaj zaujímavé možnosti. Jednou z nich bola vzájomná konfrontácia s Masvidalom, ktorého by zrejme tiež prezident UFC nemusel veľmi na zápas s Conorom lámať. Hovorilo sa tiež o titulovom súboji vo welterovej váhe s Kamaru Usmanom, avšak táto možnosť sa aspoň nateraz odkladá, keďže Nigérijčan bude bojovať s Gilbertom Burnsom. Vo váhe do 77 kilogramov tu však je ešte napríklad taký Nate Diaz, s ktorým má McGregor vyrovnanú bilanciu a už dlho sa hovorí o zavŕšení trilógie. To ale stále nie je všetko.

Írsky MMA bojovník C. McGregor
Zdroj: Instagram

McGregor totiž v UFC začínal vo váhe do 66 kilogramov. Neskôr sa presunul o kategóriu vyššie, teda do váhy do 70 kilogramov. Práve v nej by naňho mohli čakať ďalší zaujímaví súperi. Počnúc aktuálne porazeným Tony Fergusonom, až po šampióna Chabiba Nurmagomedova. Je isté, že by viacerí fanúšikovia a znalci MMA mali voči odvete s ruským bojovníkom výhrady, no z marketingového hľadiska je takmer isté, že sa tento súboj niekedy uskutoční. Či teda Íra v klietke ešte uvidíme nie je momentálne stopercentne jasné. Je však veľmi pravdepodobné, že sa tak stane a pokojne to môže byť ešte v tomto roku. Aktuálne totiž na svete neexistuje fighter, ktorý by odmietol zápas s Conorom McGregorom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora