UFC - 17.06.2020 23:07

Proti prúdu! UFC chce divákov bez obmedzení

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Počtom infikovaných ľudí sú Spojené štáty americké najviac zasiahnutou krajinou koronavírusom a celkový počet denne narastá asi o 20 tisíc nových prípadov. Oveľa lepšie to nevyzerá ani s úmrtiami, ktoré sú denne hlásené v stovkách. Prezident UFC Dana White sa napriek tomu odmieta zmieriť s finančnou stratou, ktorá mu vzniká na turnajoch počas tohto obdobia. Tie organizácia chŕli vo veľkom a od začiatku mája bolo uskutočnených šesť eventov a do konca aktuálneho mesiaca majú pribudnúť ešte dva. Ide pritom o kvalitne obsadené turnaje a niektorí bojovníci sa chystajú už na svoj druhý zápas počas koronavírusu. Brazílčan Gilbert Burns bude na začiatku júla bojovať už tretí raz v tomto kalendárnom roku.

UFC i tak vadí, že tieto turnaje je možné sledovať len prostredníctvom vysieteľov alebo zaplatením prístupu formou pay-per-view. Posadiť na tribúny smiešnych pár desiatok ľudí však podľa Danu Whitea nie je riešením. "Nebudeme zapĺňať arénu na päťdesiat percent. To už radšej ostane v štádiu, v akom sme teraz. Dáva to väčší zmysel," povedal v reakcii na možnosť, že pri dodržaní všetkých bezpečnostných a hygienických opatrení by sa na najbližšie turnaje v Las Vegas mohol dostať istý počet fanúšikov, dodržiavajúcich sociálne vzdialenosti. Zároveň informoval, že je v intenzívnom kontakte s predstaviteľmi viacerých amerických štátov a augustové alebo septembrové turnaje by sa mohli uskutočniť v atmosfére, na akú sú fanúšikovia MMA zvyknutí.

"Je to vec, ktorú treba riešiť štát od štátu, krajinu po krajine. Viem, že niekoľko štátov už zvažuje, že svoje haly otvorí fanúšikom a my s nimi komunikujeme," dodal White. Optimista v tom môže vidieť Česko alebo iné krajiny v našom okolí, no prezident UFC hovorí skôr o Novom Zélande. Tam sa naposledy bojovalo vo februári a austrálsky kontinent dostal priestor predviesť sa aj v októbri. Na ikonický Marvel Stadium v Melbourne zavítalo vyše 50 tisíc fanúšikov. Koronavírus sa darí dostávať pod kontrolu aj Číňanom, Japoncom či Kórejčanom. Všetky tieto krajiny už dokázali v minulosti na event UFC prilákať vyše desaťtisíc priaznivcov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora