UFC - 19.06.2020 12:51

Posledné dva zápasy Andersona Silvu treba poctivo premyslieť

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Ikonický a legendárny brazílsky bojovník Anderson Silva je súčasťou UFC od roku 2006, z toho dlhých päť rokov držal titul šampióna strednej váhy, ktorý dokázal obhájiť v desiatich zápasoch. Okrem toho si prešiel aj ďalšími prestížnymi organizáciami, no dnes má už 45 a z najaktuálnejších ôsmich zápasov len jediné zaknihované víťazstvo. Do konca jeho kontraktu s najslávnejšou organizáciou navyše ostávajú už len dva zápasy, po ktorých bude táto slávna spolupráca ukončená. Chce to preto poriadne premyslieť, proti komu sa rodák z Curítiby postaví.

Vo februári 2019 prehral zápas s Israelom Adesanyom, čo bolo verejnosťou nazvané ako výmena generácií v tomto športe. O tri mesiace neskôr sa postavil Jaredovi Cannonierovi, ktorý mu rozkopal nohu a pripísal si tak TKO. Odvtedy Silva nebojoval a nejasnosti okolo neho priznal aj Dana White: "Naozaj neviem, čo s jeho poslednými dvomi zápasmi. Sadneme si a prejdeme si, čo preňho momentálne dáva zmysel. Je tam veľa záležitostí, ktoré si treba prejsť a vydať o nich verdikt. Jednak jeho vek, honorár, aký za zápas dostane, a ďalšie dôležité fakty,"

Brazílsky "pavúk" pritom záujem o veľké zápasy má. Na prelome mája a júna sa objavili reči o jeho zápase s Conorom McGregorom, no známe je, že naň nedôjde. Podobné to bolo aj s Anthonym Pettisom, aktuálnou štrnástkou welterovej váhy. Ani on sa však šéfovi UFC nejavil ako adekvátny súper, proti ktorému by Silva mal končiť kariéru. "Keď máte chlapa, ktorý bojuje vo váhe do 70 kilogramov a muža, ktorý je možno najlepším fighterom všetkých čias, navyše sa pohyboval vo váhovej kategórii do 84 kilogramov, nie je to konfrontácia, ktorá by skutočne mala niečo znamenať," povedal White k zápasu Pettis - Silva.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora