UFC - 27.06.2020 14:57

Bojovník UFC robí čašníka. Z niečoho účty platiť musí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Geoff Neal je považovaný za mimoriadne perspektívneho bojovníka, ktorý vletel do welterovej váhy UFC raketovým spôsobom a ihneď sa začal prebíjať renkingom nahor. Aktuálne mu patrí jedenásta priečka a pred sebou má mať duely s tými najkvalitnejšími zápasníkmi tejto divízie. Lenže tí o konfrontáciu s 29-ročným Američanom nejavia záujem. Za osem víťazstiev na KO si vyslúžil príznačnú prezývku "oceľové päste", v lete 2017 sa cez Contender Series dostal medzi elitu svetového MMA a odvtedy vyhral všetkých päť svojich duelov. V decembri 2019 za minútu a pol ukončil Mikea Perryho a nastolil tak jednoznačnú otázku - čo ďalej?

Aby dohadovanie ďalších súperov bolo ešte náročnejšie, pridružil sa koronavírus a Neal sa dostal úplne na vedľajšiu koľaj. "Pracujem v texaskom steakhouse ako čašník. Nikto so mnou nechce bojovať, pretože som pre každého obrovským rizikom. Ukončujem súperov a som nebezpečný pre ich ďalší priebeh kariéry. Rozumiem, že sa ma boja, no potrebujem zarábať peniaze. Namiesto toho som len vysedával a čakal," vysvetlil novinárom svoju aktuálnu situáciu. Sám sa pritom iniciatívne hlásil o zápas s Michaelom Chiesom alebo Santago Ponzinibbiom. Prvý menovaný je vo welteri na priebežnom ôsmom mieste, no v januári sa radšej pobil s Dos Anjosom. Druhý nie je súčasťou elitnej pätnástky a nebojoval od novembra.

Turnajov je pritom v ostatnom čase v tejto organizácii viac ako dosť, no bez súpera sa do klietky nedostanete. Geoff Neal, s bilanciou 13-2, bude musieť byť trpezlivý, hoci kombinovanie MMA s gastronomickým priemyslom mu nie je cudzie. V minulosti sa živil podobným spôsobom. Skoro ráno vstával, aby si zatrénoval, potom absolvoval zmenu v reštaurácii a večer sa občas postavil do ringu alebo klietky, aby zbil súpera. Momentálne navyše pripadá do úvahy niekoľko mien z popredia predmetnej váhy. Okrem Argentínčana Ponzinibbia v tomto kalendárnom roku nebojoval ani Leon Edwards či Stephen Thompson. Prvý z dvojice však so svojou osemzápasovou víťaznou šnúrou chce zaloviť vo vyšších vodách a priblížiť sa k titulu, kým Američana udržalo v prvej desiatke novembrové víťazstvo na body nad Vicentem Luqueom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora