UFC - 06.07.2020 20:22

Našiel sa záchranca. UFC nemusí rušiť hlavný zápas najbližšieho turnaja

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Už tento víkend sa uskutoční prvý turnaj UFC na ostrove bojovníkov v Abú Zabí. V jeho hlavnom zápase sa predstaví Kamaru Usman, ktorý bude obhajovať svoj titul vo welterovej váhe. Pôvodne sa proti nemu mal postaviť Brazílčan Gilbert Burns, avšak ten mal nedávno pozitívny test na koronavírus. Najprestížnejšia organizácia sveta tak musela reagovať a hľadať náhradu. To sa napokon podarilo a tak zápas nemusí byť zrušený.

Viac ako dostatočným náhradníkom sa stal Jorge Masvidal. Ten len šesť dní pred konaním duelu vzal ponuku UFC a postaví sa Usmanovi v titulovom súboji. Američan má na svojom konte aktuálne tri víťazstvá v rade, keď porazil postupne Darrena Tilla, Bena Askrena a Natea Diaza. Vo všetkých prípadoch to boli skvelé zápasy, ktoré sa zapísali do histórie MMA. V porovnaní s pomerne neznámym Burnsom by tak mohol byť variant s Masvidalom atraktívnejší pre fanúšikov tohto športu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

OFFICIAL. ? ? The BMF steps in on six days notice for #UFC251. @VisitAbuDhabi #InAbuDhabi

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Proti americkému bojovníkovi však bude stáť aktuálny šampión welterovej váhy Kamaru Usman, ktorý má na konte pätnásť výhier v rade vrátane dvoch titulových zápasov v UFC. V marci minulého roka jednoznačne vzal opasok Tyronovi Woodleymu, aby ho následne v decembri obhájil proti Colbymu Covingtonovi. Práve tento kontroverzný bojovník sa taktiež prihlásil o ďalšiu šancu proti Usmanovi, avšak napokon ju dostal už spomínaný Masvidal. Tento duel tak bude jedným z troch titulových duelov na plánovanom turnaji UFC 251. V hlavnom zápase karty Prelims sa navyše predstaví aj český fighter Jiří Procházka, ktorý si odbije svoju premiéru medzi elitou proti Volkanovi Oezdemirovi.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora