UFC - 08.07.2020 15:44

Premiéra ďalšieho českého bojovníka v UFC už tento víkend

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Na víkendovom turnaji UFC 251 si svoju premiéru medzi fighterskou elitou odbije aj český zápasník Jiří Procházka. Jeden z najlepších bojovníkov v Českej republike narazí na Švajčiara Volkana Oezdemira, teda súpera z TOP 10 rebríčka poloťažkej váhy.

Procházka je šampiónom japonskej organizácie Rizin, kde dlhodobo pôsobil pred svojim presunom do najprestížnejšej organizácie sveta. Premiéru medzi elitou absolvuje na ostrove bojovníkov v Abú Zabí v hlavnom zápase karty Prelims. Český bojovník aktuálne ťahá šnúru desiatich víťazných zápasov v rade, ktorú bude chcieť predĺžiť aj proti Oezdemirovi.

Švajčiar sa po troch porážkach dostal opäť do formy, keď porazil Ilira Latifiho a následne aj Aleksandara Rakiča. Celkovo však má na svojom konte menej zápasov ako Procházka, čo by mohla byť jedna z výhod 27-ročného rodáka z Českej republiky. Naopak výhodou švajčiarskeho fightera je už osem absolvovaných duelov v UFC a tiež dva v Bellatore. Vo svojej kariére sa tak stretol s o poznanie ťažšími súpermi ako Procházka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

? @Volkan_Oezdemir bringin that KO power to #UFC251 this Saturday!! #InAbuDhabi ? @VisitAbuDhabi

Príspevok, ktorý zdieľa UFC Europe (@ufceurope),

Tento zápas sa uskutoční v noci zo soboty na nedeľu a je naplánovaný na zhruba 3:30 nášho času. Uzatvárať bude kartu Prelims, po ktorej budú nasledovať už len najlepšie zápasy večera. Na prvom turnaji na ostrove bojovníkov sa predstavia napríklad mená ako Kamaru Usman, Jorge Masvidal, Max Holloway či José Aldo.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora