UFC - 10.07.2020 15:09

Masvidal získaný opasok nemôže stratiť ani v prípade prehry

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Americký MMA bojovník Jorge Masvidal v novembri zdolal Natea Diaza, čo bol súboj o špeciálny opasok "BMF", ktorému vdýchol život svojím finančným príspevkom herec Dwayne Johnson. Logika veci káže, že tento titul "najhoršieho chlapca" bude v budúcnosti obhajovať, no nestane sa. Ostane vo vitríne hviezdy welterovej váhy a je otázne, či sa v dohľadnej dobe na scéne objaví chlapík, ktorý dostane právo o tento honor zabojovať. Chystal sa na to Kamaru Usman, ktorý sa proti rodákovi z Miami postaví už zajtra, no prezident UFC mu oznámil, že sa to s určitosťou nestane.

"Nie je to súčasťou tejto línie. Usman mi neustále vypisuje správy, že nerozumie, prečo opasok nemôže získať. Masvidal sa všade pýši, že je 'najhorším mužom UFC' a on ho chce o to pripraviť," rozrozprával sa Dana White na tlačovej konferencii s dodatkom, že tento opasok bol jednorazovou záležitosťou medzi dvomi bojovníkmi, ktorí si podobnú konfrontáciu pýtali. Viacerí priaznivci však nie sú nadšení z toho, že vznikol nový opasok a už vôbec nie, že ho víťaz nemôže stratiť.

Masvidal prijal súboj s Usmanom v Abu Zabí ako náhradník. Pôvodne proti nemu mal do klietky vstúpiť Brazílčan Gilbert Burns, ktorý v rámci tohto kalendárneho roka stihol rapídne poskočiť renkingom. Víťazstvá nad Demianom Maiom a Tyronom Woodleyom ho dostali na prvú pozíciu medzi vyzývateľmi o titul. Masvidal, aktuálna trojka, sa prihlásil ako náhradník a zrealizovaniu konfrontácie pomohlo aj to, že tiež drží titul, ktorý by pre zmenu mohol získať Usman. Ten prehral jediný raz v počiatkoch svojej kariéry a v UFC vyhral všetkých jedenásť svojich duelov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora