UFC - 11.07.2020 09:33

Tri titulové zápasy a premiéra českého bojovníka už dnes v noci!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Už dnes v noci sa uskutoční na ostrove bojovníkov galavečer UFC 251. Mnohí tvrdia, že pôjde o kartu roka a to najmä kvôli trom titulovým zápasom. Svoj priestor však dostanú aj iní skvelí bojovníci na čele s českým reprezentantom Jiřím Procházkom, ktorý pri svojej premiére v najprestížnejšej organizácii sveta vyzve Volkana Oezdemira.

Práve tento súboj bude uzatvárať kartu Prelims. Bude teda posledným pred hlavnou kartou, na ktorej sa nachádzajú naozajstné esá organizácie. Po Procházkovi s Oezdemirom sa diváci môžu tešiť na dva ženské zápasy. Hlavnú kartu otvoria Amanda Ribasová a Paige VanZantová, kde je jasnou favoritkou prvá menovaná. Nasledovať by mal vyrovnanejší zápas a to medzi Jessicou Andradeovou a Rose Namajunasovou. Tieto bojovníčky sa už raz stretli, keď uspela Andradeová. Jej súperka tak má čo naprávať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Hot off the presses! Your #UFC251 poster has just dropped! ? #InAbuDhabi

Príspevok, ktorý zdieľa UFC Europe (@ufceurope),

Následne sa k slovu dostanú už len bojovníci o titul. Najskôr to bude opasok v bantamovej váhe, ktorý je po konci Henryho Cejuda voľný. Pobijú sa oň Petr Yan a José Aldo a teda mladá krv proti skúsenému fighterovi. Hlavným predzápasom večera bude odveta medzi Alexandrom Volkanovskim a Maxom Hollowayom, kde by si niekdajší dlhodobý šampión perovej váhy chcel napraviť chuť a opasok si vziať späť. Čerešničkou na torte bude boj o titul welterovej váhy, v ktorom sa stretnú Kamaru Usman a Jorge Masvidal. Druhý menovaný tento duel vzal len šesť dní pred konaním, pretože pôvodný súper Usmana Gilbert Burns nemohol nastúpiť kvôli pozitívnemu testu na koronavírus. Turnaj štartuje v nočných hodinách nášho času. Jiří Procházka by sa mal na rad dostať zhruba o 3:30.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora