UFC - 12.07.2020 11:11

Impozantná premiéra Procházku i nesprávne udelený titul. To bol turnaj UFC 251

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Skvelý turnaj má za sebou najprestížnejšia MMA organizácia sveta. UFC sa po prvýkrát predstavila na ostrove bojovníkov v Abú Zabí a bolo sa na čo pozerať. Svoju premiéru medzi elitou si odbil tiež Čech Jiří Procházka, ktorý odštartoval svoju UFC kariéru najlepším možným spôsobom.

V prvom kole zápasu s Volkanom Oezdemirom síce bol mierne nesvoj, čo privádzalo k strachu väčšinu československých fanúšikov. Hneď na úvod druhého kola však Procházka trafil tvrdý highkick, po ktorom bol jeho súper otrasený a český reprezentant tak už len dokončil svoju prácu. Nádherným pravým hákom ukončil Oezdemira, ktorý sa len veľmi ťažko z tohto úderu spamätával. Český zápasník si napokon za tento knokaut vyslúžil bonus v podobe výkonu večera a odniesol si tak z Abú Zabí ďalších 50-tisíc dolárov.

Hlavná karta turnaja UFC 251 ponúkla taktiež zaujímavé zápasy. Na úvod to bol rýchly proces od Amandy Ribasovej, ktorá dominovala proti Paige VanZantovej a vyhrala v prvom kole. Potom to však už boli dlhé zápasy, ktoré sa vo väčšine prípadov končili až na body. Takýmto spôsobom zdolala Rose Namajunasová Jessicu Andradeovú v odvete týchto dvoch bojovníčok. Do piateho kola sa dostali aj Petr Yan a José Aldo v titulovom zápase bantamovej váhy. V ňom dominoval ruský bojovník Yan, ktorý sa tak stal šampiónom vo váhe do 61 kilogramov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

THE NEXT GEN IS HERE.

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Nasledoval zápas, o ktorom sa zrejme bude ešte dlho rozprávať. Alexander Volkanovski totiž obhajoval svoj opasok perovej váhy proti Maxovi Hollowayovi a aj tento duel skončil na body. Bodoví rozhodcovia ho však v pomere 2:1 prisúdili Volkanovskému, pričom drvivá väčšina odborníkov a fanúšikov sa zhodla, že opasok mal patriť Hollowayovi. Bývalý šampión natriafal presnejšie údery a poväčšinu zápasu kontroloval priestor v oktagone. Napriek tomu mu opasok udelený nebol. Inak to bolo v poslednom zápase večera, keď Kamaru Usman utrápil Jorgeho Masvidala v piatich kolách a na body uhájil svoj šampiónsky pás. Masvidal však duel vzal len šesť dní pred jeho konaním a vzhľadom na to podal naozaj obdivuhodný výkon.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora