UFC - 18.07.2020 11:22

Dvořákovi sa rysuje ďalší súper v UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Český MMA zápasník David Dvořák absolvoval svoju premiéru v UFC ešte v marci tohto roka. Na turnaji v Brazílii si na body poradil s domácim Brunom Silvom a ako prvý Čech tak úspešne vstúpil medzi elitu zmiešaných bojových umení. Reprezentantovi All Sports Academy sa navyše začína rysovať ďalší zápas v najprestížnejšej organizácii sveta.

Ten by sa podľa dostupných informácií mal konať na galavečeri UFC 253, ktorý je na programe 19. septembra. Dvořák by v ňom mal nastúpiť ako pätnástka mušej váhy a naraziť by mal na Jordana Espinosu, ktorý je v rebríčku o priečku vyššie. Espinosa stihol v roku 2020 už dva zápasy s vyrovnanou bilanciou 1:1. Celkovo absolvoval v UFC štyri zápasy so skóre 2:2 a tiež súboj v Contender Series, ktorý vyhral a na základe ktorého si vybojoval zmluvu v najprestížnejšej organizácii.

Turnaj UFC 253 by mal byť mimoriadne sledovaný a to najmä kvôli hlavnému zápasu večera. Ten obstarajú Chabib Nurmagomedov a Justin Gaethje, ktorý si to rozdajú v boji o titul ľahkej váhy. Váhu tomuto duelu pridáva aj fakt, že by sa mohlo jednať o posledný zápas Nurmagomedova v kariére. Zápasník z Dagestánu totiž aktuálne prežíva ťažké obdobie, keďže mu nedávno zomrel otec.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora