UFC - 20.07.2020 16:33

UFC už pripravuje očakávaný zápas v strednej váhe

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Doposiaľ neporazený šampión strednej váhy UFC Israel Adesanya naposledy obhajoval svoj titul proti tvrdému Yoelovi Romerovi. Stalo sa tak začiatkom marca na galavečeri UFC 248, ktorý bol na dlhú dobu posledným veľkým podujatím najprestížnejšej organizácie sveta. Ešte predtým sa však hovorilo o inom vyzývateľovi. Ten by mohol dostať šancu v septembri.

Ide o Brazílčana Paula Costu, ktorý je, rovnako ako Adesanya, neporazený vo svojej profesionálnej kariére. Pôvodne by sa fanúšikovia tohto duelu dočkali už skôr, avšak Costa sa zranil a tak musel nútene pauzovať. Teraz sa však zdá, že je v poriadku a pripravený sa šampiónovi postaviť. Udiať by sa tak malo 19. septembra na plánovanom turnaji UFC 253. Ten sa má uskutočniť na ostrove bojovníkov v Abú Zabí a hlavným zápasom by mal byť duel Chabiba Nurmagomedova s Justinom Gaethjem, ktorý ale je v ohrození po udalostiach z posledných týždňov, keďže ruskému zápasníkovi zomrel otec.

Novým hlavným duelom by sa tak v prípade preloženia titulového zápasu ľahkej váhy s najväčšou pravdepodobnosťou stal súboj Adesanyu s Costom. Reprezentant Nového Zélandu získal opasok strednej váhy v októbri minulého roka a stihol ho obhájiť raz. V UFC však stihol absolvovať už osem zápasov, v ktorých si na svoje konto pripísal osem víťazstiev. Costa je na tom podobne, čo sa týka stopercentnej bilancie nielen medzi elitou MMA. V UFC odbojoval päť zápasov, zatiaľ čo ten posledný proti Romerovi. Kubánsky fighter je tak spoločným menovateľom tohto duelu, keďže je posledným súperom oboch zápasníkov strednej váhy.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora