UFC - 20.07.2020 20:44

Nurmagomedov možno nenastúpi do titulového zápasu. Zastúpi ho McGregor?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Neporazený šampión ľahkej váhy UFC Chabib Nurmagomedov by podľa pôvodných plánov mal v septembri nastúpiť do titulového zápasu proti Justinovi Gaethjemu. Tento sa však nemusí uskutočniť, keďže ruský bojovník aktuálne neprežíva ideálne obdobie po smrti jeho otca. Plánovaný súboj o opasok sa tak môže posunúť na neurčito.

Tu však nastáva otázka, čo bude s plánovaným súbojom, keďže Gaethje bude s najväčšou pravdepodobnosťou pripravený. Nedávno totiž získal dočasný titul ľahkej váhy proti Tonym Fergusonovi a robí si tak zálusk na právoplatný opasok vo váhe do 70 kilogramov. Riešenie údajne ponúkol sám šampión, ktorý Gaethjemu odkázal, aby si zatiaľ dohodol zápas s Conorom McGregorom.

Túto možnosť ale podľa dostupných informácií Američan odmietol. Chce sa koncentrovať na oficiálny súboj s Nurmagomedovom a o súboj s írskym fenoménom nestojí. McGregor bojoval naposledy v januári, kedy zdolal Donalda Cerroneho po suverénnom výkone hneď v prvej minúte boja. Začiatkom roka tak avizoval, že bude zápasovo aktívny, no do hry vstúpila koronakríza, počas ktorej stihol Ír ukončiť kariéru. Za poriadny balík peňazí by sa ale mohol dať nahovoriť na ďalší zápas. Či to však bude proti Gaethjemu je nateraz otázne, no na základe prvotnej odpovede vyzývateľa číslo jeden sa dá vydedukovať, že zrejme nie.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora