UFC - 22.07.2020 20:33

Môže sa zapísať do histórie. Bojovník UFC bude zápasiť druhýkrát za 10 dní!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

UFC aktuálne organizuje svoje turnaje na ostrove bojovníkov v Abú Zabí. Na druhom podujatí, ktoré nieslo označenie UFC on ESPN 13, sa predstavil aj neporazený bojovník Chamzat Čimajev. Reprezentant švédskeho Allstars gymu pri svojej premiére medzi elitou narazil na skúseného Johna Phillipsa, ktorého porazil v druhom kole. Netrvalo dlho a Čimajev dostal v UFC ďalší zápas. Ten sa uskutoční už tento víkend!

Pôjde teda o druhý duel bojovníka strednej váhy v priebehu desiatich dní. Ak sa Čimajevovi podarí v tomto súboji uspieť, stane sa rekordérom v UFC. Doposiaľ si totiž dve víťazstvá po sebe v najkratšom čase pripísal Chas Skelly, ktorý na tento výkon potreboval trinásť dní. Do tejto štatistiky sa samozrejme nepočítajú akcie, na ktorých bojovníci absolvujú viac zápasov v rámci jedného galavečera.

Čimajev tak má šancu prepísať históriu. Pokúsi sa o to proti Rhysovi McKeemu, ktorý ťahá sériu troch víťazstiev v rade a naposledy zápasil v novembri minulého roka. Pre tohto bojovníka to bude premiéra v najprestížnejšej organizácii sveta, ktorá bude okorenená zaujímavými okolnosťami. V noci zo soboty na nedeľu tak budú fanúšikovia MMA s napätím sledovať, ako si títo fighteri budú počínať.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora