UFC - 26.07.2020 16:58

Zarába milióny za podcasty, ikonický hlas v konzolovej hre nezaznie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Počas mája sa podcastovej platforme Spotify podarilo získať exkluzívne práva na Joe Rogan Experience, čo je jedna z najpopulárnejších audiálnych relácií na svete. Dohoda stála 100 miliónov dolárov, no strategicky šlo zrejme o správny krok. Rogan sám hovorí o približne 190 miliónoch stiahnutí epizód mesačne, popri podcastoch vedie aj svoj kanál na Youtube a je veľkou osobnosťou svetoznámej organizácia zmiešaných bojových umení UFC. Američan je známy ako moderátor, stand-up komik, komentátor aj aktivista, vďaka čomu dokáže vytvárať zaujímavé rozhovory s hosťami viacerých odvetví a jeho fanúšikovská základňa patrí medzi najvernejšie na svete.

Fanúšikovia MMA však ostali nemilo prekvapení z informácie, že v najnovšej konzolovej hre zo sveta UFC nebude znieť jeho komentátorský hlas. Pred UFC 4, ktorý uzrie svetlo sveta 14. augusta, nakomentoval všetky predošlé diely, objavil sa aj vo forme charakteru, no ďalšiu spoluprácu s EA Sports odmietol. Dôvodom je, že proces okolo nakomentovávania virtuálnych zápasov a všetkých variant, ktoré sa počas hry môžu vyskytnúť, nenávidí. "Sú to zas***é hodiny práce. Potom hodiny, hodiny a ďalšie hodiny," vysvetlil novinárom svojím typickým svojráznym prejavom. Jeho výsostnej pozície sa tak tento raz chopil Jon Anik so spolukomentátorom Danielom Cormierom, stále aktuálnym šampiónom ťažkej váhy.

Vývojár konzolovej hry napriek tomu verí, že najnovší diel bude najlepšie nakomentovaný zo všetkých doterajších a s výkonom najatej dvojice je maximálne spokojný. Keď v roku 2009 vyšla prvá hra z prostredia UFC, vysielateľov bolo málo a dvojica Joe Rogan - Mike Goldberg bola jedinou v hre. Dnes je však konkurencia širšia a pokiaľ legendárny komentátor odmietol, pristúpilo sa k inej možnosti. Navyše, vyťažený Rogan už zďaleka nekomentuje všetky eventy a Cormierov hlas je u amerického vysielateľa predsa len počuť o čosi častejšie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora