UFC - 26.07.2020 14:55

UFC: Čimajev prepísal históriu. Whittaker bližšie k titulovej šanci

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

V noci na dnes sa na ostrove bojovníkov v Abú Zabí uskutočnil ďalší turnaj UFC. Hlavným zápasom bol súboj Roberta Whittakera s Darrenom Tillom, ktorý vyznel v prospech Austrálčana. O prekvapenie sa postaral Alexander Gustafsson a históriu prepísal Chamzat Čimajev.

Práve neporazený Čimajev pútal veľkú pozornosť, keďže išiel do boja po druhýkrát v priebehu desiatich dní. Len nedávno si totiž odbil premiéru v najprestížnejšej organizácii sveta, ktorú zvládol a rovnako tak sa mu podarilo uspieť aj v druhom súboji. Tentokrát si poradil Rhysom McKeem už v prvom kole. Podľa dostupných štatistík dokonca nedovolil svojmu súperovi ani jeden presný úder, čo je taktiež výnimočná štatistika. Čimajev sa tak stal prvým fighterom v UFC, ktorému sa podarilo vyhrať dva zápasy v tak krátkom časovom slede.

Pozornosť však pútal aj ďalší švédsky reprezentant. Alexander Gustafsson sa vrátil po ukončení kariéry, avšak jeho reštart nedopadol podľa predstáv. V ťažkej váhe si zmeral sily s veteránom Fabriciom Werdumom, ktorý dokázal 33-ročného Švéda ukončiť v prvom kole technikou armbar. V hlavnom súboji večera si Robert Whittaker poradil v päťkolovej bitke s Darrenom Tillom. Bodoví rozhodcovia videli víťazstvo Austrálčana v pomere 3:2 na body a Whittaker sa tak priblížil k ďalšej titulovej šanci.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora