UFC - 01.08.2020 18:55

Nurmagomedov bude bojovať! Známy je termín ďalšej obhajoby

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Aktuálny šampión ľahkej váhy UFC Chabib Nurmagomedov bude bojovať ešte tento rok. Po nešťastnej udalosti spred pár týždňov, kedy mu tragicky zomrel otec, sa uvažovalo či ešte neporazený zápasník bude naďalej zápasiť. V tejto chvíli je však jasné, že tomu tak bude a známy je tiež termín jeho ďalšej obhajoby.

Ako bolo už skôr známe, pôjde o súboj s dočasným šampiónom ľahkej váhy Justinom Gaethjem. Pôvodne to vyzeralo tak, že sa títo dvaja fighteri stretnú zhruba v polovici septembra na podujatí UFC 253, avšak bude to o čosi neskôr. Nový termín je totiž 24. október a teda galavečer UFC 254. Ten ešte nepozná svoje dejisko, no dá sa očakávať, že to bude jedna z tradičných lokácii, ktorú UFC používa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

? KHABIB. ? GAETHJE. For legacy and for gold. #UFC254

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Turnaj UFC 253 tak prišiel o plánovaný hlavný zápas, no to by až taký problém byť nemusel. O slovo sa totiž hlásia Israel Adesanya a Paulo Costa, ktorý by mali obstarať práve posledný súboj tohto galavečera. Chabib tak dostal zhruba mesiac navyše na prípravu, ktorú už aj podľa záberov na sociálnych sieťach odštartoval. Taktiež potvrdil, že by sa v októbri chcel stretnúť s Gaethjem a následne v apríli aj s Georgesom St. Pierrom, ktorý však už ukončil svoju zápasnícku kariéru.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora