UFC - 16.08.2020 09:11

Miocic zostáva kráľom ťažkej váhy. Na body porazil Cormiera a ukončil trilógiu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Americký MMA bojovník s chorvátskymi koreňmi Stipe Miocic obhájil svoj titul v ťažkej váhe UFC. V treťom vzájomnom dueli po druhýkrát porazil Daniela Cormiera a zostal tak na výslní medzi ťažkotonážnikmi. Trilógia medzi týmito dvoma bojovníkmi tak je nadobro ukončená.

Po dvoch predčasných ukončeniach to tentokrát obaja fighteri nechali na bodových rozhodcov, ktorí sa jednohlasne zhodli a prisúdili víťazstvo Miocicovi. Pre skúseného bojovníka to bolo jubilejné dvadsiate víťazstvo v profesionálnej kariére, pričom celkovo má na konte len tri porážky. V nasledujúcom zápase by jeho vyzývateľom mal byť Francis Ngannou, ktorého síce Miocic už raz porazil, no napriek tomu sa to javí ako najpravdepodobnejšia možnosť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

"TIL I DIE" ? ? @StipeMiocic is the greatest heavyweight of all-time! #UFC252

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Cormier po neúspešnom zápase prehlásil, že s bojovaním končí. Myšlienka, s ktorou sa pohrávali mnohí odborníci a fanúšikovia už pred zápasom, sa tak potvrdila: „Už ma to viac nezaujíma. Bavilo ma bojovať o tituly, ale v tejto chvíli si už neviem predstaviť, že by sa mi podarilo nejaký vybojovať. Toto bol môj posledný zápas a stál za to,” povedal v pozápasovom rozhovore 41-ročný Američan. Ten ukončil kariéru s bilanciou 22-3, pričom v profi klietke prehral len s Jonom Jonesom a Stipe Miocicom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora