UFC - 19.08.2020 13:11

Legenda UFC sa vzdala titulu. O ten budú bojovať elitní bojovníci

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Doterajší šampión poloťažkej váhy UFC Jon Jones sa vzdal svojho titulu. Legenda organizácie najskôr avizovala svoj odchod do dôchodku, no napokon to vyzerá len na presun do inej váhovej kategórie. O uvoľnený opasok váhy do 93 kilogramov si to rozdajú elitní bojovníci Dominick Reyes a Jan Blachowicz.

Situácia v poloťažkej váhe je poriadne zamotaná. Len nedávno odišiel ku konkurenčnému Bellatoru Corey Anderson a teraz je mimo tejto kategórie aj Jones. Ďalší bojovníci majú už dohodnutý zápas. To sa týka dvojice Aleksandar Rakič - Anthony Smith a Thiago Santos - Glover Teixeira. Bez súpera tak z elitných fighterov zostáva Čech Jiří Procházka, ktorý sa len nedávno v najprestížnejšej organizácii sveta uviedol tvrdým knokautom v súboji s Volkanom Oezdemirom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The crown is for the taking at #UFC253! ?

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Zápas Reyesa s Blachowiczom je na programe 26. septembra na turnaji UFC 253, kde sa okrem tejto titulovej bitky odohrá aj súboj Israela Adesanyu s Paulom Costom. Práve meno Adesanyu sa dlho skloňovalo s prípadným súbojom s Jonesom, no ten avizuje svoj presun do ťažkej váhy, kde sa ako potenciálni súperi ponúkajú Stipe Miocic či Francis Ngannou.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora