UFC - 19.08.2020 19:46

Jones zaplatí za toho, kto prekoná jeho rekord

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Americký bojovník Jon Jones najprv avizoval možnosť ukončenia svojej úspešnej kariéry, potom sa rozhodol opustiť poloťažkú váhu a uvoľnil svoj opasok. Biť sa hodlá o váhovku vyššie. Napriek tomu je stále vnímaný ako najlepší MMA zápasník súčasnosti a drží viaceré zaujímavé rekordy. Jedným z nich je počet úspešných obhajob. O svoj titul sa víťazne pobil až jedenásťkrát, z toho v ôsmich dueloch po sebe. "Chcel som vyzvať všetky poloťažké váhy, aby pokorili môj rekord v počte obhajob titulu, ale toho sa zrejme v aktuálnom živote nedočkám," napísal na Twitter.

33-ročná hviezda sa prvý raz k opasku prebojovala v marci 2011, keď zdolal Shoguna Ruu a bol najmladším šampiónom v histórii organizácie. Potom pokoril ôsmich svojich vyzývateľov a z trónu bol zosadený pre vlastnú nedisciplinovanosť a problémy so zákonom. V apríli 2016 síce zdolal Daniela Cormiera, no dopingové testy mu výhru odobrali a šampiónom sa opäť stal v decembri 2018. Pridal ďalšie tri obhajoby a po nich stratil motiváciu ďalej bojovať, respektíve nebol spokojný s tým, že UFC nesplnilo jeho divoké finančné požiadavky.

Pôvodne odvolaná ponuka sa predsa na sociálne siete dostala. Rodák z New Yorku sľúbil, že pokiaľ niekto dokáže v poloťažkej váhe získať opasok a následne ho aspoň päťkrát obhájiť, bude môcť vybrať charitatívnu organizáciu, do ktorej Jones naleje 100 tisíc dolárov. Známou vecou už je to, že o titul šampióna sa najbližšie bude biť Dominic Reyes a Jan Blachowicz, čiže bojovníci na 1. a 3. mieste renkingu. Prvý menovaný bol posledným vyzývateľom doterajšieho šampióna, Poliak šancu na duel s ním nedostal.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora