UFC - 04.09.2020 15:22

Legenda UFC definitívne ukončila kariéru

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Po dokončení očakávanej trilógie so Stipe Miocicom sa legendárny Daniel Cormier rozhodol definitívne ukončiť profesionálnu kariéru. Veterán zmiešaných bojových umení bojoval na najvyššej úrovni takmer jedenásť rokov, pričom až sedem z nich strávil v UFC.

Definitíva prišla po spomínanom súboji v auguste tohto roka na turnaji UFC 252, v ktorom Cormier nestačil na Miocica na body. Neskôr sa dostala do médií informácia, podľa ktorej požiadal vedenie organizácie o vyradenie z rebríčku a tiež z testovacieho programu USADA. Tento krok je teda jasným znamením ukončenia kariéry legendárneho zápasníka.

Cormier počas svojej profesionálnej kariéry absolvoval 25 zápasov, pričom vyhral až 22. Prehral iba s dvoma zápasníkmi počas svojej cesty a to s Jonom Jonesom a dvakrát s Miocicom. Kariéru odštartoval v Strikeforce v septembri 2009 a až do januára 2015 bol neporazený so skóre 15-0. Následne sa mu však postavil do cesty Jones a uštedril mu prvú prehru v profi oktagone.

V UFC sa prvýkrát predstavil v apríli 2013, kedy porazil ďalšiu legendu tohto športu Franka Mira. Najprestížnejšiu svetovú organizáciu ohúril celkovo jedenástimi víťazstvami, keď dokázal zdolať mená ako Alexander Gustafsson, Anderson Silva či Stipe Miocic. Na posledných turnajoch UFC sa objavoval aj ako komentátor a mnohí ho dokonca vidia ako možného nástupcu Danu Whita v prezidentskom kresle organizácie. Kam však jeho kroky povedú ukáže až budúcnosť.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora