UFC - 05.09.2020 13:07

Málokto v to verí. Privíta Lesnara najlepší všetkých čias?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Americký bojovník Brock Lesnar vletel na scénu MMA v roku 2007 ako veľká voda. Kým väčšina vo svojom štvrtom zápase v UFC dúfa v predĺženie kontraktu, monštruózny Američan šiel do titulového zápasu a vyhral ho. Problémy s dopingom však jeho rozlet veľmi rýchlo zastavili a vrátil sa do wrestlingového prostredia. Na konci augusta však skončila jeho zmluva s WWE, k podpísaniu novej sa zatiaľ nemá a živé sú tak opäť špekulácie, že by sa mohol vrátiť do najslávnejšieho oktagonu. V ňom by dokonca mohol naraziť na chlapíka, s ktorým sa už nejaký čas doťahuje, Jona Jonesa.

V 27 zápasoch neporazený krajan prešiel z poloťažkej váhy do najťažšej váhovej kategórie, kde sa pôvodne hovorilo o zavŕšení jeho trilógie s Danielom Cormierom. Tento súper ukončil kariéru, no vrátiť sa môže zvučnejšie meno. Jones už prostredníctvom Twitteru niekoľko poznámok na adresu ťažkotonážnej hviezdy vyslal, no bývalý wrestlingový šampión zatiaľ mlčí. Medzi fanúšikmi je ich zápas veľmi diskutovanou témou a otázke naň sa preto nevyhol ani šéf UFC. "Pokiaľ chcú obaja proti sebe bojovať, som si istý, že taký zápas by fanúšikovia chceli. Bolo by to skvelé uvedenie Jonesa v ťažkej váhe," zamyslel sa Dana White.

Skeptici však tvrdia, že naplnenie tejto atraktívnej špekulácie je málo pravdepodobné. Lesnar sa pohrával s myšlienkou na návrat do UFC už pred dvomi rokmi, keď chcel o opasok pripraviť Cormiera. Jeho finančné požiadavky sa však diametrálne odlišovali od toho, čo mu organizácia bola ochotná zaplatiť. Dnes už by síce nebolo potrebné preplatiť WWE, ale ide o 43-ročného fightera, ktorý má zarobené dostatočne. Do ničoho sa hnať nemusí a otázna je aj jeho fyzická kondícia a stav jeho tela. Prejsť by musel aj antidopingovou kontrolou, čo sú veci, na ktoré sa vo wrestlingu nedbá. "Nehovoril som s ním už približne rok," zhrnul White aktuálny stav rokovaní.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora