UFC - 09.09.2020 15:11

Ďalší zápas českého zástupcu v UFC sa blíži

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Český MMA zápasník David Dvořák odletel do Las Vegas, kde ho už onedlho čaká ďalší zápas v UFC. Po úspešnej marcovej premiére v najprestížnejšej organizácii sveta ho tak čaká druhý duel medzi elitou. Tentokrát ako štrnástka mušej váhy zabojuje s lepšie postaveným bojovníkom o vylepšenie svojej pozície.

Súperom bývalého zápasníka Oktagonu bude Jordan Espinosa. Americký bojovník prehral z posledných ôsmich duelov len dva, no v oboch prípadoch išlo o ukončenia v prvom kole. V UFC má 30-ročný fighter bilanciu 2-2, keď k spomínaným porážkami pridal dva úspechy na body. Vzhľadom na málo zástupcov v najnižšej mužskej váhovej kategórii je však Espinosa na trinástej priečke v rebríčku, na čo mu stačí aj skóre 15-7.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Jsem tu! @ufc #ufcperformanceinstitute . Here we are! ??? @jan_marshalek @kasparjakub @allsportsacademy_cze @topatlet.cz

Príspevok, ktorý zdieľa David Dvořák (@dvorak.david),

V porovnaní s touto bilanciou je na tom lepšie práve Dvořák. Český zápasník síce medzi elitou absolvoval len jediný duel, ktorý v marci tohto roka vyhral na body, no celkovo disponuje skvelým skóre 18-3. Naposledy ho porazil ešte v máji 2012 Filip Macek, avšak odvtedy ťahá jeden z najlepších bojovníkov v Česku skvelú sériu štrnástich víťazstiev v rade. Z celkového počtu osemnástich triumfov má navyše na svojom konte až pätnásť ukončení, čo v mušej váhe nie je príliš zvykom. Zápas Dvořák vs. Espinosa sa uskutoční v sobotu 19. septembra v Las Vegas.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora