UFC - 18.09.2020 20:44

Slovensko má prvého zástupcu v UFC!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Slovensko sa konečne dočkalo. Po dlhých týždňoch, či dokonca mesiacoch vyjednávania, prichádza oficiálna správa o tom, že prvým reprezentantom našej krajiny v UFC bude Ľudovít Klein. Talentovaný bojovník bol už dlho v hľadáčiku najprestížnejšej organizácie sveta, no až teraz sa definitívne skompletizoval jeho prestup z Oktagonu.

Už pred viac ako rokom sa po turnaji Oktagon 12 v Bratislave hovorilo o záujme UFC. Tieto dohady potvrdil samotný Klein po výhre na Oktagone 14 a už vtedy bolo len otázkou času, kedy sa definitívne Novozámčan bude v rámci organizácii sťahovať. Po jeho poslednej výhre na galavečeri Oktagon Prime 3 bol dokonca v úlohe náhradníka pre marcový turnaj UFC, no kvôli pandémii koronavírusu nastali problémy. Odvtedy sa reprezentant trnavského Spartakus Fight Gymu v klietke nepredstavil, no pripravoval sa na svoju príležitosť, ktorá príde už onedlho. V noci zo soboty 26. septembra na nedeľu 27. septembra si totiž Klein odbije svoju premiéru v UFC a to hneď na číslovanom turnaji!

Pôjde o galavečer UFC 253, ktorý sa bude konať na ostrove bojovníkov v Abú Zabí. Jeho hlavným súbojom je titulová bitka medzi Israelom Adesanyom a Paulom Costom a predstavia sa na ňom aj ďalšie zvučné mená ako Dominick Reyes či Jan Blachowicz, ktorí si to rozdajú o uvoľnený titul v poloťažkej váhe. Súperom Kleina bude novozélandský bojovník Shane Young. Ten si pôvodne mal zmerať sily s Nateom Landwehrom, avšak ten bol pozitívne testovaný na koronavírus a tak do súboja nezasiahne. Pre slovenského fightera to tak bude neľahký štart medzi elitou, keďže jeho súper má na svojom konte 13 výhier a 4 prehry. Jednu z nich mu uštedril aj aktuálny šampión perovej váhy Alexander Volkanovski. Young však naposledy zápasil vo februári 2019, čo by mohla byť Kleinova výhoda. Slovenský talent vstúpi do UFC s bilanciou 16-2.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora