UFC - 20.09.2020 14:11

Dvořák zvládol aj druhý zápas v UFC. Svojho súpera porazil na body

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Český MMA zápasník David Dvořák v noci zo soboty na nedeľu absolvoval svoj druhý zápas v UFC. Jeho súperom bol Jordan Espinosa, ktorý sa pred duelom nachádzal v rebríčku mušej váhy o jednu priečku vyššie ako práve český zástupca. V zápase však dominoval Dvořák, ktorý si pripísal druhé víťazstvo v najprestížnejšej organizácii sveta a svoju víťaznú šnúru natiahol už na pätnásť zápasov.

Prvé kolo bolo pomerne vyrovnané a tak nebolo úplne jasné, na koho stranu sa rozhodcovia priklonia. V druhom a treťom kole však dominoval český reprezentant, ktorý predvádzal najmä tvrdé lowkicky. Dokázal nimi “rozkopať” prednú nohu súpera, ktorý mal v závere zápasu problém na nej vôbec stáť. Po pätnástich minútach prišiel na rad verdikt arbitrov s priaznivým záverom pre Dvořáka. Ten zvíťazil v pomere 3:0 na body a pripísal si tak druhé víťazstvo v UFC. Celkovo dokázal natiahnuť šnúru svojich víťazstiev na pätnásť súbojov, keď ho naposledy porazil ešte v máji 2012 Filip Macek.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Je to tam!? 15 vítěztví v řadě!?? #TheUndertaker

Príspevok, ktorý zdieľa David Dvořák (@dvorak.david),

Dvořák pred súbojom s Espinosom figuroval na štrnástej priečke rebríčku mušej váhy UFC. Po dôležitom triumfe však určite poskočí a to minimálne pred svojho posledného súpera. Ďalší súboj by v najprestížnejšej organizácii sveta mohol absolvovať ešte v závere tohto kalendárneho roka. Ako súperi prichádzajú do úvahy napríklad veterán Tim Elliott či nebezpečný Raulian Paiva, ktorý má aktuálne veľmi podobné skóre ako Dvořák. Najbližšie sa však fanúšikovia československého MMA môžu tešiť na nasledujúci víkend, kedy si premiéru v UFC odbije slovenský fighter Ľudovít Klein.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora