UFC - 26.09.2020 09:55

Dva turnaje behom pár hodín. Čaká nás Oktagon a premiéra Kleina v UFC!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Na dnešný deň čakali fanúšikovia domáceho i svetového MMA už zopár týždňov. Turnaj Oktagon 16 bol totiž naplánovaný už od začiatku septembra, zatiaľ čo galavečer UFC 253 ešte dlhšie. K vynikajúcim správam pribudla aj tá, že sa v najprestížnejšej organizácii sveta premiérovo predstaví prvý slovenský fighter. V noci na nedeľu bude bojovať Ľudovít Klein.

Poďme však na to postupne. Už o 18:00 štartuje karta jedenástich zápasov na turnaji Oktagon 16, ktorý sa uskutoční v Brne s obmedzeným počtom divákov. To by ale nemalo brániť bojovníkom, podať čo najlepší výkon a zabojovať o cenné víťazstvá. Po včerajšom vážení, kde všetci zápasníci splnili dohodnutý limit, nič nebráni navrátu MMA na československej scéne. Po projekte Underground, ktorý nebol o pravidlách zmiešaných bojových umení, tak dostanú opäť príležitosť známe mená z domáceho prostredia. Na úvodnej karte Prelims sa predstavia mená ako Zdeněk Polívka, Magdaléna Šormová či Denis Tripšanský. Hlavná karta prinesie šesť atraktívnych súbojov, pričom do boja zasiahnu napríklad Jakub Běle, Tereza Bledá, Miroslav Brož či Gábor Boráros. Hlavným zápasom večera bude súboj dvoch slovenských účastníkov tretej série Oktagon Výzvy. Sily si zmerajú Karol Ryšavý a Ronald Paradeiser.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

KOMPLETNÍ FIGHT CAAAARD! ? OKTAGON se vrací a zahajuje svou podzimní sezónu v PEVNOSTI BRNO! A hned na začátek nás čeká našlapaná karta plná toho nejlepšího nejen z domácí scény MMA! Brněnskou pevnost čeká nálož hned 12 atraktivních duelů. Poradí si ?? Brož s rozjetým Šindelář, který je už jeho TŘETÍM náhradníken? Jak se s ostrým Španělem ?? Primerou vypořádá ?? Gábor Boráros? A jak dopadne profesionální premiéra KRÁLOVNY PODZEMÍ a senzace posledních měsíců ?? Terezy Bledé? Celý turnaj pak vyvrcholí třaskavou bitvou dvou slovenských talentovaných tvrďáků ?? Paradeisera s ?? Ryšavým a velkou ?titulovou nadějí v sázce! Vstupenky do pevnosti BRNO alias Zoner BOBYHALL, jsou právě teď k prodeji pro všechny! Celý turnaj OKTAGON 16 pak bude k vidění ŽIVĚ pouze PPV. Lístky najdeš na #ticketportalcz

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma),

Len niekoľko hodín po tomto turnaji, sa k slovu dostane aj UFC. Ďalší z číslovaných galavečerov, tentokrát s označením 253, bude však špecifický. Šancu na ňom totiž dostane prvý slovenský bojovník v histórii organizácie. Ľudovít Klein síce včera nesplnil váhový limit perovej váhy, no jeho súper Shane Young so zápasom napriek tomu súhlasil. Zástupca Spartakus Fight Gymu bude musieť Novozélanďanovi odovzdať 30% zo svojho platu, avšak na ambíciách to nič nemení. Klein aktuálne drží sériu siedmich zápasov bez prehry, ktorú chce vylepšiť práve dnes. Okrem tohto duelu sa na ostrove bojovníkov v Abú Zabí uskutočnia aj dva titulové zápasy. O uvoľnený opasok v poloťažkej váhe zabojuje Dominick Reyes s Janom Blachowiczom, kým v strednej váhe predvedú dlhoočakávaný súboj neporazení bojovníci Israel Adesanya a Paulo Costa. Zápas Kleina by mal prísť na rad zhruba o 2:30 nášho času, kým titulové zápasy prídu na rad okolo 6:00 v nedeľu ráno.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The lineup! Two title fights headline the return to #UFCFightIsland ? [ LIVE on ESPN+ PPV: LINK IN BIO ]

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora