UFC - 29.09.2020 17:42

Opasok v Poľsku po troch rokoch. Blachowicza vítali ako hrdinu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Poľsko má šampióna v UFC po troch rokoch a zároveň prvého muža, ktorý dokráčal až na úplný vrchol niektorej z váhových kategórií. V marci 2015 sa titul ženskej slamenej váhy dostal do rúk Joanny Jedrzejczykovej, ktorá ho následne dokázala obhájiť v piatich dueloch. Prišla oň koncom kalendárneho roka 2017 a teraz slávu do svojej vlasti prinavrátil bojovník z mužskej poloťažkej váhy Jan Blachowicz. Ten na UFC 253 knokautoval Dominicka Reyesa a vybojoval tým uvoľnený opasok po odchádzajúcom Jonovi Jonesovi.

37-ročný rodák z Tešína je súčasťou Ultimate Fighting Championship už šesť rokov a relatívne blízko k titulovej šanci mal už na konci minulého roka. Na turnaji v Prahe však podľahol Thiagovi Santosi a bol to Brazílčan, ktorý dostal zakrátko možnosť vyzvať Jonesa. Blachowicz však odvtedy pridal do svojich štatistík ďalšie štyri víťazné duely a stal sa poľským hrdinom. To mu fanúšikovia dali pocítiť aj po prílete domov. Reportáž o tom priniesol športový kanál poľskej verejnoprávnej televízie.

Prezident UFC neskrýva pripravené plány pre Blachowicza. Prvým vyzývateľom nového šampióna má byť Thiago Santos alebo Glover Teixeira. Práve títo dvaja Brazílčania sa pobijú na začiatku novembra v Las Vegas. Z 12 váhových divízií najslávnejšej organizácie sveta momentálne držia titul štyria Európania. Medzi ženami je to Valentina Ševčenková, spomedzi mužov Piotr Jan, Chabib Nurmagomedov a práve Blachowicz.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora