UFC - 13.10.2020 20:04

Zaobchádzajú so mnou ako s kusom mäsa, hnevá sa hviezda UFC

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Peniaze na prvom mieste, potom dlho nič a samotní bojovníci sa nejako prispôsobia a zariadia. Takto vníma správanie Ultimate Fighting Championship jedna z jeho najvýraznejších postáv Tony Ferguson. Ten sa netají tým, že s prezidentom organizácie nemá práve priateľské vzťahy a po najnovších skúsenostiach ho otvorene v médiách skritizoval. 36-ročný Američan naposledy prišiel o svoju dvanásťzápasovú víťaznú šnúru, no stále patrí medzi predných vyzývateľov v ľahkej váhe.

Na UFC 254 mal bojovať s Dustinom Poirierom. Na rovnaký termín je naplánovaný titulový zápas Nurmagomedov - Gaethje. Lenže z Fergusonovho zápasu nebolo nič a momentálne je bez naplánovaného programu. "Je to naša robota. Som tu, keď ma potrebujú, mám platný kontrakt a napĺňam ho. Zbožňujem UFC a prestíž okolo toho, dávam to poznať, ale nie som kusom mäsa," skonštatoval nahnevane. Dana White totiž do tejto váhovej divízie zlanáril Michaela Chandlera z Bellatoru a práve toho považuje za najbližšieho súpera rodáka z Kalifornie. Ten by, vzhľadom na svoju pozíciu v rebríčku, chcel bojovať o návrat na post "jednotky" a nie čeliť debutantom, o ktorých nič nevie.

"El Cucuy" si zároveň do krajana s bilanciou 21-5 kopol: "Už len z marketingového hľadiska, chalan má menej ako 100 tisíc followerov na Twitteri. White sa snaží umelo nafúknuť povedomie o ňom, že ho postaví proti mne, navyše na Chabibovu kartu," Práve šampión z Ruska mal byť jeho súperom v už päťkrát zrušenom súboji. Namiesto toho čelil Justinovi Gaethjemu a prehral s ním. Sám je pritom presvedčený, že celý MMA svet by chcel vidieť duel Ferguson - Nurmagomedov. Namiesto toho mu však organizácie stavia do cesty Poiriera či Chandlera: "Príde mi to ako turnaj, do ktorého sa neustále pridávajú noví hráči a ide sa od začiatku," Na záver svojho príhovoru ešte zdôraznil, ako veľmi ho nahnevá, ako postavia do titulového zápasu "klauna" McGregora a jeho opäť vynechajú. To odmieta pripustiť. Opasok považuje za svoj a očakáva, že sa konečne dočká duelu so šampiónom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora