UFC - 15.10.2020 17:04

Očistenie krvavých peňazí - 13 výhier v UFC premenil na sirotinec

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Je pomerne nenápadnou tvárou v najlepšej organizácii zmiešaných bojových umení. Beneil Dariush bojuje v UFC už šesť rokov, no až aktuálnou päťzápasovou víťaznou šnúrou sa zapísal hlbšie do povedomia bežného diváka a posunul sa do elitnej pätnástky nabitej ľahkej váhovej kategórie. O to väčšiu pochvalu si zaslúži za to, že toto obdobie neprežíva egocentricky, neupriamuje na seba pozornosť a neobklopuje sa luxusom. Namiesto toho sa rozhodol pomôcť a časť svojich odmien za víťazstvá venoval do výstavby sirotinca v Haiti. 31-ročný fighter, narodený v Iráne, na začiatku kalendárneho roka vložil časť svojho úsilia do nového projektu na tomto chudobnom ostrove a karma mu to oplatila ďalšími dvomi výhrami.

Počas aktuálneho kalendárneho roka knokautoval Drakkara Kloseho aj Scotta Holtzmana, vďaka čomu ho konkurenti začali brať vážne. Najbližšie sa mal stretnúť s Charlesom Oliveirom, no duel sa zrušil. Vydal sa preto na miesto, ktoré zafinancoval a stretol sa s množstvom detí bez rodičov a domova, o ktoré je takto obstojne postarané. V čase celosvetovej pandémie to možno nebola ideálne načasovaná návšteva, ale ostaňme nateraz dobre naladení.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Beneil Dariush (@beneildariush),

"Konečne som dostal možnosť stretnúť moje deti a vidieť, ako na tom sú. Som veľmi šťastný keď, vidím, že sa im darí a je o ne dobre postarané. Ďakujem všetkým, ktorí sa na výstavbe podieľali," napísal na svojom instagramovom profile. Poklonu mu zložili viaceré zvučnejšie mená zo sveta MMA, no tie by teraz určite rád stretával v klietke. Dariushov začiatok bol takmer až rozprávkový. Šesť výhier z úvodných siedmich zápasov mu zabezpečili konfrontácie s Chiesom, Johnsonom či Barbozom, no tam nakopil prehry a koncom roka 2018 bol nenápadným a neistým článkom tejto váhovej divízie. Nasledovalo však spomenutých päť výhier, z toho štyri pred limitom a promotéri preňho pripravovali duel so siedmym najlepším bitkárom ľahkej váhy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora