UFC - 15.10.2020 19:11

Blíži sa veľkolepý návrat. Conor McGregor by mohol bojovať už v januári!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po dlhom čakaní a vyjednávaní sa zdá, že sa prezident UFC Dana White konečne dohodol s írskym fenoménom Conorom McGregorom. V posledných dňoch je totiž avizovaný jeho ďalší návrat. Ten by sa mohol uskutočniť pomerne rýchlo, keďže sa hovorí o zápase v januári 2021. A súper? Nečakajte žiadneho outsidera!

Najbližšie by sa McGregorovi totiž mal do cesty postaviť Dustin Poirier. Americký zápasník naposledy bojoval v júni tohto roka, kedy si na body poradil s nebezpečným Danom Hookerom. Predtým dokonca Poirier bojoval o titul ľahkej váhy s Chabibom Nurmagomedovom, pričom tento súboj prehral v treťom kole. Teraz však podľa dostupných informácii dostal ponuku, ktorá sa neodmieta. Proti Írovi síce už raz počas svojej profesionálnej kariéry bojoval, no v septembri 2014 prehral hneď v prvom kole a tak má čo McGregorovi vracať. Poirier navyše patrí medzi obávaných zápasníkov ľahkej váhy, keď sa so skóre 26-6 aktuálne nachádza v rebríčku tejto kategórie na druhej priečke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Excellent pad work with @coachowenroddy. Zoom into a brick wall.

Príspevok, ktorý zdieľa Conor McGregor Official (@thenotoriousmma),

Pre McGregora by to bol prvý návrat do ľahkej váhy od jeho porážky so šampiónom Nurmagomedovom. Tento súboj sa uskutočnil ešte pred viac ako dvoma rokmi, no fanúšikovia naň len tak ľahko nezabudnú. Odvtedy sa už írsky fighter do klietky vrátil, keď v januári tohto roka porazil Donalda Cerroneho vo welterovej váhe hneď v prvej minúte zápasu. Pôvodný plán McGregora znel, že v roku 2020 absolvuje hneď niekoľko duelov, avšak z tejto myšlienky veľmi rýchlo vzišlo. Milovaný i nenávidený MMA zápasník totiž počas karantény už po niekoľkýkrát ukončil svoju profesionálnu kariéru, no aj v tomto prípade to vyzerá, že bude opätovný návrat rýchly. Súboj McGregor - Poirier by sa mal uskutočniť 23. januára 2021 na turnaji UFC 257. Víťaz zápasu by pravdepodobne dostal šancu bojovať s víťazom októbrového duelu Nurmagomedov - Gaethje o titul ľahkej váhy.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora