UFC - 25.10.2020 08:44

UFC 254: Nezdolaný šampión po ďalšej výhre ukončil kariéru

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Včera večer sa uskutočnil galavečer UFC 254, ktorého ústrednou postavou bol aj neporazený šampión ľahkej váhy Chabib Nurmagomedov. Ruský zápasník sa predstavil v hlavnom zápase večera, keď narazil na dočasného šampióna Justina Gaethjeho. Favorizovaný fighter však prekvapenie nedopustil a triumfoval v druhom kole. Po zápase oznámil ukončenie svojej mimoriadne úspešnej kariéry.

Už skôr počas roka kolovali špekulácie o konci skúseného bojovníka. Chabibovi totiž zomrel otec, ktorý podľahol ochoreniu Covid-19. Nurmagomedov tak prišiel o svojho najbližšieho človeka, kvôli čomu sa uvažovalo o tom, že do ďalšej obhajoby vôbec nenastúpi. Napokon sa fanúšikom MMA ukázal, no po súboji s Gaethjem potvrdil, že to bol jeho posledný zápas v profesionálnej kariére.

Samotný duel bol v prvom kole mimoriadne vyrovnaný. Pár hodín po zápase dokonca uzrelo svetlo sveta bodovanie rozhodcov, ktorí prvých päť minút boja prisúdili Gaethjemu pomerom 2:1. Pre Chabiba to tak bolo len druhé neúspešné kolo v celej kariére. V druhom kole sa však Nurmagomedov dostal k tomu, čo vie najlepšie. Súpera dostal na zem a tam jednoznačne dominoval. Gaethjeho ukončil na submisiu a následne ho zlomili emócie, keď zopár minút kľačal v klietke s rukami v dlaniach a slzami v očiach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Svoju profesionálnu MMA kariéru tak ukončil s famóznou bilanciou 29 víťazstiev a žiadna prehra. Na Chabibov výkon okamžite reagovali aj zvučné mená zo sveta športu ako napríklad Cristiano Ronaldo, David Beckham či samotný prezident UFC Dana White. Zmiešané bojové umenia tak budú hľadať nového suveréna. Spomedzi aktuálnych bojovníkov organizácie má k podobnej bilancii najbližšie šampión strednej váhy Israel Adesanya, ktorý disponuje skóre 20-0.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora