UFC - 27.10.2020 15:11

Muradov opäť v klietke. Predstaví sa už tento víkend

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Uzbecký MMA bojovník s českým srdcom Machmud Muradov absolvuje tento víkend svoj tretí zápas v UFC. Pôvodne mal čeliť nebezpečnému Poliakovi Krzysztofovi Jotkovi, ktorý sa však zranil a tak sa napokon predstaví proti americkému fighterovi Kevinovi Hollandovi, čo paradoxne môže byť ešte väčšia výzva.

Holland nie je v UFC žiadnym nováčikom. Do najprestížnejšej organizácie sveta vstúpil v roku 2018, keď sa najskôr úspešne prezentoval v Dana White Contender Series a následne mu bola udelená aj právoplatná zmluva. Na úvod ho však nečakalo nič ľahké, keď čelil dnes populárnemu Brazílčanovi Thiagovi Santosovi, s ktorým prehral na body. Odvtedy sa medzi elitou predstavil ešte sedemkrát, pričom prehral len v jedinom prípade. Na svojej ceste dokázal poraziť aj veľmi zaujímavé mená.

Na body zdolal prvého súpera Machmuda Muradova v UFC Alessia Di Chirica. Knokautom ukončil Joaquina Buckleyho, ktorého nevídané ukončenie len nedávno obletelo svet. Naposledy tiež na body porazil Darrena Stewarta. Práve on si v minulosti dohadoval zápas s Muradovom, no na ten zatiaľ neprišlo. Zaujímavosťou je, že Holland absolvoval v roku 2020 už tri zápasy, pričom všetky vyhral. Bojoval aj v auguste a hneď aj v septembri. Októbrový súboj s miláčikom československej scény tak bude pre Američana tretí v krátkom časovom slede.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

31 oktyabr ?Las-Vegas! In Sha Alloh birgallikda yana bir g'alabaga yaqinmiz ✊? ————————————————— 31 октября ?Лас-Вегас новый оппонент,цель все та же Ин Ша Аллах победа ☝? ———————————————————— 31 October ?Las-Vegas New opponent but the goal stays the same, WIN ☝? —————————————————- 31 října Las-Vegas ?Nový soupeř ale cíl zůstává stejný, společně jedeme pro další vítězství ☝? —————————————————————————- #muradov #tmt #ufc #fight #alhamdulillah #ready #war #uzbek #czech #lasvegas #win #monstermma #ankos

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),

Muradov sa naposledy v klietke predstavil ešte v decembri minulého roka, keď tvrdo knokautoval Trevora Smitha v treťom kole. Odvtedy však pauzoval, keďže mal bojovať v apríli, no kvôli koronavírusovej pandémii sa tak neudialo. Napriek tomu je ale odhodlaný predĺžiť svoju sériu víťazstiev, ktorá aktuálne trvá už trinásť zápasov. Súboj Muradov verzus Holland je na programe v noci zo soboty na nedeľu, pričom je zaradený na hlavnú kartu víkendového turnaja.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora