UFC - 17.11.2020 17:52

Pozor naňho! Zmlátil dvoch súperov v priebehu 14 dní

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Po zápase v bojovom športe je štandardom, že bojovník potrebuje pár dní na zotavenie, regeneráciu a zahojenie rán či modrín. Sean Strickland však na nič podobné čas nemal a na prelome októbra a novembra absolvoval hneď dva duely v najslávnejšej organizácii sveta. Oba víťazne. Keďže sa turnaje UFC Fight Night 181 a 182 uskutočnili v rovnakej hale s rovnakými karanténnymi podmienkami, 29-ročný Američan nemal problémy s presunom ani aklimatizáciou a výrazne si zlepšil svoje postavenie v strednej váhovej kategórii.

Prvý duel, v posledný októbrový deň, pritom nebol zďaleka rýchlou a jednoduchou záležitosťou. Strickland proti sebe mal waleské kladivo Jacka Marshmana s 33 kariérnymi vystúpeniami a trinásť súperov ukončil pred limitom. Dianie sa dostalo až do konca tretieho päťminútového kola a po ňom bodoví rozhodcovia prisúdili víťazstvo na americkú stranu. Tretí event z nahusteného nevadského programu sa nevyhol viacerým posunom a výpadkom bojovníkov, vrátane hlavného zápasu, v ktorom proti Dos Anjosovi na poslednú chvíľu vybehol namiesto Islama Machačeva Paul Felder.

Po trinástich dňoch oddychu sa ponúkol aj Strickland a bojoval proti Brendanovi Allenovi. Ten ťahal sedemzápasovú víťaznú šnúru a ašpiroval na prienik do elitnej pätnástky tejto váhovej divízie. Kalifornčan mu však plány zarazil knokautom na začiatku druhého kola. Jeho bilancia je tak razom 22-3 a pomaly môže pomýšľať na konfrontácie s elitou strednej váhy. Ak by udržal nastolené tempo, do konca kalendárneho roka by ešte zodva duely absolvovať stihol. To však reálne nie je. Počas roka 2019 dokonca nebojoval ani raz a jeho štandardom sú dve vystúpenia ročne. Tento raz ich stihol za dva týždne.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora