UFC - 17.11.2020 22:08

Legenda UFC si zahrá vo filme z boxerského prostredia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Legenda, bývalý šampión a člen Siene slávy UFC, neskôr televízny reportér a spolukomentátor zmiešaných bojových umení. V zhustenej podobe sú to všetko charakteristiky Michaela Bispinga, jedného z najpopulárnejších a najslávnejších fighterov, ktorý by sa najnovšie mal dostať aj na strieborné plátno. Hlavnú rolu získal vo filme z prostredia boxu "The Journeyman'". Toto označenie sa v bojových športoch používa pre bojovníkov, ktorí majú nespornú kvalitu, avšak nie takú, aby bojovali o titul alebo držali popredné pozície v renkingu. Namiesto toho často putujú hierarchiou hore-dole, prechádzajú váhovými kategóriami a konfrontujú sa so širokou špičkou.

V tomto konkrétnom prípade ide o filmovú adaptáciu knižnej predlohy Marka Turleyho z roku 2014, ktorá opisuje boxera Kennyho Breena. Ten ostal verný tomuto športu napriek tomu, že mu bolo diagnostikované život ohrozujúce neurologické poškodenie. Práve túto postavu má stvárniť bývalý MMA bojovník, ktorý aktívnu kariéru ukončil takmer na deň presne pred tromi rokmi. "Journeymanom" v poloťažkej a strednej váhe pritom sám dlhší čas bol, no jeho príbeh mal šťastný koniec a dostal sa k vytúženému opasku.


Angličan priznáva, že ak by v roku 2016 na domácej pôde zdolal Andersona Silvu, zvyšné štyri zápasy by už v kariére neabsolvoval

"Mike vnesie autenticitu a X-faktor, ktorý by iný herec pravdepodobne nemal. Zároveň vecne a nápadito prispieval do scenára a bolo pre mňa skvelou skúsenosťou pracovať s ním na rozvíjaní tohto charakteru," povedal producent Dax Phelan. Bisping nie je vo svete kinematografie nováčikom. Zahral si v americko-čínskom trháku Trojitá hrozba, objavil sa aj v snímke Dokonalá lúpež a podobnú rolu, aká ho čaká, okúsil aj vo filme "My name is Lenny".

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora