UFC - 21.11.2020 14:49

Vandali poškodili maľbu Chabiba - už viac nie si hrdinom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

MMA bojovník Chabib Nurmagomedov patrí medzi najpopulárnejších športovcov medzi moslimskými fanúšikmi a obrovskej sláve sa teší aj medzi svojimi dagestanskými rodákmi. Keď sa však pozrieme po celom Rusku, nálady sú rôznorodejšie a nie každý ho oslavuje za hviezdu a hrdinu. Dôkazom je zničenie veľkej nástennej maľby, ktorú by sme našli v meste Čeľabinsk, približne 1800 kilometrov východne od Moskvy. Na nej je bojovník v tradičnej čapici papache a za chrbtom mu letí orol. Tri týždne po jeho tretej obhajobe titulu ľahkej váhy a následnom ukončení profesionálnej kariéry si dielo podali vandali.

"Nie je našim hrdinom!" znie rázny čierny nápis, ktorý prekrýva Nurmagomedovovu tvár. Bez dolapenia páchateľov sa nedá polemizovať ani o motíve. Konzervatívnosť a pomerne vyhranené názory ruského bojovníka môžu byť dôvodom, prečo má v 147-miliónovej krajine okrem fanúšikov aj množstvo neprajníkov. Nič na tom nemení ani jeho famózna bilancia s 29 víťazstvami bez jedinej prehry, ktorou sa spomedzi profesionálnych bojovníkov v elitných organizáciách nemôže pochváliť nik.

V októbri pritom oznámil, že po smrti otca sľúbil mame, že viac do oktagonu nevojde. Médiá však odvtedy intenzívne špekulujú o tom, že práve ako otcov odkaz bude chcieť zaokrúhliť počet výhier na tridsiatku. O Chabibovi Nurmagomedovovi sme hovorili aj v jednom z našich podcastov Husté TV. Prečo napriek impozantným štatistikám nemusí byť najlepším fighterom všetkých čias? Vypočuť si ho môžete tu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora