UFC - 02.12.2020 22:13

Bude ho chcieť v UFC? White skladá podozrivé poklony Tysonovi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Exhibícia boxerských legiend Mikea Tysona a Roya Jonesa Jr. bola témou po celom svete. Názory na samotný zápas, ktorý skončil remízou, sa rôznili. Tí najkritickejší v tom videli frašku, pragmatici však museli oceniť, do akej formy sa dokázal 51 respektíve 54-ročný chlapík dostať. Nemá navyše ostať pri jednom zápase a trochu proma okolo seba ešte rodák z New Yorku hodlá zbierať. Zoznam potenciálnych súperov je široký a najnovšie naňho reaguje aj Ultimate Fighting Championship. Aj šéf tejto MMA organizácie zacítil vôňu peňazí, čo vytvára živnú pôdu pre najrôznejšie špekulácie.

"Čas je neporaziteľný a každému z nás uberá silu. Obával som sa, či si Mike túto svoju neuveriteľnú auru udrží. Veľa sa o tom všetkom hovorilo, ale on vyzeral sakramentsky dobre! Ostal som vykoľajený z toho, v akej forme bol a skôr som sa obával o Roya. Ten aktívne boxoval pred kratšou dobou, no v ringu pôsobil horšie a vyčerpanejšie," rozplýval sa Dana White na tlačovej konferencii, ktorej zameranie bolo na turnaj UFC on ESPN 18. Dodal, že obom zo srdca praje, aby za tieto výkony dokázali zarobiť zaslúžené obrovské peniaze. Známou vecou pritom je, že šéf UFC nie je zástancom "dôchodcov" v ringoch a klietkach. Často rozpráva o tom, že bojové športy sú pre dravých a ostrých mladíkov, ktorým musia stagnujúci veteráni pomerne rýchlo vypratať cestu.

Zmenená rétorika voči Tysonovi súvisí s tým, že ho považuje za svojho priateľa a novinárov práve preto zaujímalo, či mu povedal aj svoj skutočný názor na veteránov v ringoch a či ho bude odhovárať od ďalších vystúpení. "Je to tvrdohlavec. Spraví to, čo bude sám chcieť. Ja si myslím, že to bol dobrý zápas, jeho sledovanie bavilo a teším sa z toho za oboch bojovníkov," povedal White, no zastrešenie ďalšieho Jonesovho či Tysonovho zápasu odmietol. "Ak ste skutočným fanúšikom bojových športov, chcete vidieť to najlepšie a najperspektívnejšie, čo bojuje o svoje miesto v ktorejkoľvek divízii na celom svete. Toto už nie je ich éra," skonštatoval. Minulosť však dokázala, že peniaze v tomto športe majú obrovskú silu. Nejedna ukončená kariéra sa zrazu stala neukončenou, nerealizovateľný zápas reálnou možnosťou a odmietaný fighter svoje miesto predsa dostal.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora