UFC - 08.12.2020 22:11

Avizuje vyspelejšie "ja". Smith by chcel ešte jednu titulovú šancu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Zdanlivo na vrchole kariéry bol na konci kalendárneho roka 2018. 32-ročný americký MMA bojovník Anthony Smith však avizuje, že svoje hviezdne chvíle ešte len pripravuje a môže za to fakt, že konečne dospel. Bolo by na čase. Pred dvomi rokmi sa pomerne rýchlo prebil hierarchiou poloťažkej váhy UFC, keď zo siedmich zápasov až šesť vyhral. Rozlet mu spomalil akurát Thiago Santos, no následne pridal ďalšie tri výhry a keď na kanadskej pôde v hlavnom zápase uškrtil Volkana Oezdemira, dostal sa k titulovej šanci. Tú však premárnil. Jon Jones sa s ním hral ako mačka s myšou a predviedol jednu zo svojich najdominantnejších obhajob. Smith, verný svojej prezývke "levie srdce" duel nevzdal a pokorený bol až na body.

V minulosti bol považovaný za jeden z najväčších talentov tejto váhovej divízie a hoci sa po prehre s Jonesom rehabilitoval víťazstvom nad Alexandrom Gustafssonom, v priebehu roka 2020 prehral s Gloverom Teixeirom aj Aleksandarom Rakićom. Pred vyše týždňom ešte dostal raz šancu v hlavnom zápase chopil sa jej. Devina Clarka ukončil submisiou v prvom kole a hlási veľký návrat. "V minulosti som sám seba nútil, aby som sa cítil tak, ako som si myslel, že je potrebné. Býval som nervózny, podráždený a sám seba som následne presviedčal, že to tak nie je," povedal po výhre a tešil sa z prvého absolvovaného uvoľneného zápasu. V ňom sa vraj nesústredil na svoju náladu a pocity, ale výkon.

Duel s Clarkom trval len 154 sekúnd a po ňom myslí už na svoje 51. profesionálne vystúpenie. V rozhovore povedal, že prehrané zápasy zvyknú trápiť veľmi dlho, kým na pocit víťazstva sa zabudnúť dá. "Moje posledné bolo proti Gustafssonovi. Bol som rok mimo pre zranenie a potom som prehral s Gloverom aj Rakicóm. Čakal som rok a pol. Je krásne pripomenúť si, aký je tento pocit skvelý," povedal s tým, že ukončenie kalendárneho roka 2020 víťazstvom preňho bolo extrémne dôležité a je mu úplne jedno, čo o ňom píšu novinári a hovoria fanúšikovia. Teraz ho zaujíma titul, ku ktorému má ako šestka renkingu opäť o čosi bližšie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora