UFC - 08.12.2020 11:01

UFC plánuje masívne prepúšťanie. Má ísť o desiatky bojovníkov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Najprestížnejšia svetová MMA organizácia dlho zvládala manévrovať medzi všetkými zákazmi a obmedzeniami, vo veľkom pripravovala turnaje a plynule fungovala prakticky počas celej pandémie. Aj UFC však hlási finančné straty a tie sa odzrkadlia na výraznom okresaní počtu zazmluvnených bojovníkov. Istý si prakticky nemôže byť nik. Presvedčil sa o tom aj Yoel Romero, ktorý na tejto scéne bojuje od roku 2013, no v klietke nebol od marca, kedy podľahol Israelovi Adesanyovi. Hoci stále patril medzi úzku špičku strednej váhy, dostal vyhadzov.

"Má 44 rokov a prehral štyri z posledných piatich zápasov. Niektoré rozhodnutia sú naozaj ťažké, ale vy ich spraviť napriek tomu musíte," povedal Dana White, prezident UFC. Obávaný Floridčan pritom mal ešte kontrakt na tri zápasy, no tých sa už nedočká. Zároveň hovorí, že do konca roka môže o svoje miesto prísť 60 bojovníkov. Zámorskí novinári dokonca tvrdia, že toto číslo môže byť ešte vyššie. Škrtanie desiatok bojovníkov znamená, že svojou pozíciou si nemôže byť istý takmer absolútne nik.

Na rôznych diskusných fórach aj padajú tipy na hviezdy, ktoré by mohli dostať od UFC výpoveď. White často hovorí o tom, že si v klietkach predstavuje mladých a dravých fighterov s veľkým potenciálom. Veteráni so zlou aktuálnou formou sa tak rýchlo môžu stať odpísanými. Najjasnejším príkladom je 39-ročný bývalý šampión Mauricio Rua, no na ružiach ustlané nemá ani Chris Weidman s dvomi výhrami z ostatných siedmich duelov. Ideálny dojem už nejaký čas nezanecháva ani Edson Barboza, Jose Aldo, Jeremy Stephens či Rafael dos Anjos.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora