UFC - 20.12.2020 17:11

McGregor - Poirier po 6 rokoch bude diametrálne odlišným zápasom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Vyznávači bojových športov sa nevedia dočkať 23. januára, kedy sa v akcii opäť objaví Conor McGregor. Ten od roku 2017 vstúpi do oktagonu len po tretí raz a svoju slávu v ľahkej váhe sa bude snažiť obnoviť cez duel s aktuálnou dvojkou renkingu Dustinom Poirierom. Pôjde o ich prvý vzájomný zápas. Prvý raz sa pobili v septembri 2014 a akcia netrvala ani dve minúty. Ír amerického súpera zasypal sériou úderov a rozhodca duel ukončil na technický knokaut. Lenže "diamant" z Luisiany medzitým značne dozrel a tento raz by mal byť pre McGregora o poznanie väčším sústom.

Od prehry s McGregorom bojoval Dustin Poirier v UFC už trinásťkrát, z toho v desiatich prípadoch víťazne. V septembri minulého kalendárneho roka dokonca vyzval v titulovom zápase Chabiba Nurmagomedova a hoci mu podľahol, dnes je opäť popredným vyzývateľom o opasok v tejto váhovej kategórii. Víťaz súboja v Abu Zabí pôjde s veľkou pravdepodobnosťou do titulového zápasu, a to zrejme s Justinom Gaethjem. "Je to diametrálne odlišný zápas. Conor je oveľa lepším fighterom ako keď mu čelil prvý raz, ale Poirier sa odvtedy výrazne posunul tiež. Sám neviem, ako to vypáli v samotnom súboji a som na to veľmi zvedavý," povedal Dana White pred UFC 257.

Súčasťou programu v Spojených arabských emirátoch bude aj formovanie prvej desiatky ženskej mušej a slamovej váhy a predstaví sa aj nezdolaný Umar Nurmagomedov, Chabibov bratranec. Ten sa dočká svojej trikrát odloženej premiéry v Ultimate Fighting Championship. Návrat McGregora do akcie bude bezo sporu najväčším lákadlom, obzvlášť v moslimskom prostredí, ktoré si pre rivalitu s hviezdnym Dagestancom výrazne a nenapraviteľne pohneval.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora