UFC - 05.01.2021 12:01

Legenda UFC je opäť vo skvelej forme. Návrat za tým nie je

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Zápas s ním si prial Chabib Nurmagomedov, do ringu ho lanárilo niekoľko boxerských hviezd a o jeho odvetnom súboji sa nejaký čas hovorilo aj v súvislosti s Nickom Diazom. Člen Siene slávy UFC, Georges St-Pierre, dostal fanúšikov zmiešaných bojových umení do napätia, keď na Instagrame zverejnil svoju fotografiu vo výbornej forme, nie horšej, ako v časoch najväčšej slávy. Kanaďan absolvoval 23 zápasov v najslávnejšej organizácii a v roku 2019 ukončil kariéru s aktuálnou trinásťzápasovou víťaznou šnúrou. Už predtým však dva roky nebojoval. Ako to v tomto športe býva, koniec kariéry nemusí byť definitívny. Preto je GSP predmetom mnohých špekulácií.

Legenda tohto športu na sebe evidentne pracuje aj vo svojich 39 rokoch a svojho športového ducha nenechala upadnúť. K absolútnemu vysekaniu, ktoré predviedol v decembri, mu pomohla rýchla trojdňová vodná diéta. "Nový rok, nový tím, vyhlásenie zajtra." napísal ku svojej fotografii. Tým odpálil vlnu špekulácií, ktorú však sám komentárom rýchlo schladil, Nepôjde o obnovenie profesionálnej kariéry. Motivácia by tam pritom bola. Pokiaľ by sa pred ukončením kariéry Chabiba Nurmagomedova postavil nezdolanému Rusovi a porazil by ho, stal by sa prvým bojovníkom histórie UFC, ktorý získal opasok v troch váhových kategóriách. Hviezda ľahkej váhy pritom údajne chcela skončiť po tridsiatom víťazstve, ktoré plánovala práve proti St-Pierrovi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Georges St-Pierre (@georgesstpierre)

Smutným zistením bol fakt, že sa fighter z Quebecu len stal jednou z tvárí pivovaru Budweiser a jeho predošlý príspevok bol avízom na pivný slogan "new year - new brew". Na trh tým bol uvedený nový nealkoholický zlatý mok a GSP sa svojim fanúšikom prihovára karanténnymi tréningovými videami. Oznamu o obnovení kariéry sme sa tak skutočne nedočkali, no nejeden verí, že sa megazápas s Chabibom jedného dňa uskutoční. Obaja sú obrovskými hviezdami a ašpirantmi na honor "najlepší bojovník všetkých čias". Tým je povedané azda všetko.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora