UFC - 11.01.2021 14:04

Zlatá strecha a osemnásťtisíc miest. Táto hala hostí návrat McGregora

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Najslávnejšia MMA organizácia sveta chystá na polovicu januára ďalšiu sériu troch turnajov, ktoré bude promovať pod už osvedčenou značkou "Fight Island". Dejiskom troch večerov za osem dní bude Abu Zabí v Spojených arabských emirátoch a známa je už aj hala, ktorá turnaje bude hostiť. Ide o Etihad Arenu, ktorá pojme 18 tisíc divákov, no pre obmedzenia bude obsadená len zhruba na jedenásť percent.

Hala sa nachádza na umelom ostrove Yas, ktorý je športovým fanúšikom už prinajmenšom povedomý. Okruh Yas Marina je súčasťou programu F1 od roku 2009 a v rovnakom období UFC na ňom hostilo prvý turnaj. Abu Zabí navštívilo celkom osemkrát, ale v Etihad Arene sa bude bojovať premiérovo. Okrem nej na ostrove sídli aj 35-tisícová Du Arena a bez mála 5-tisícový Du Forum.

Etihad Arena bude dejiskom vôbec prvého turnaja Ultimate Fighting Championship v tomto kalendárnom roku a zároveň pôjde o prvý turnaj od marca, na ktorom bude povolený vstup divákom. Fandilo sa naposledy pred desiatimi mesiacmi v Las Vegas, kde Adesanya obhájil titul proti Romerovi a Číňanka Čang Wej-li dominantne zmlátila Joannu Jedrzejczykovú. Dana White pôvodne hlásil, že "hŕstku fanúšikov" vpustiť nemá zmysel a prázdno ostane až kým situácia nedovolí plné obsadenie hál a štadiónov. Šejkovia ho však obmäkčili, údajne hlavne úspechom predošlých arabských "fight islandov".

Priaznivcov bude môcť byť vnútri približne dvetisíc a platiť pre nich budú prísne pravidlá. Samozrejmosťou bude negatívny PCR test, nie starší ako 48 hodín, na tvárach musia mať po celý čas rúška, usadení budú s rozostupmi, pohybovať sa môžu len vo vyhradených zónach a všetky platby za občerstvenie budú realizované výlučne bezkontaktne. V najlepšej udržateľnej budove roka 2018 sa uskutočnia eventy 16., 20. a 24. januára. Ich súčasťou budú atraktívne konfrontácie Max Holloway - Calvin Kattar, Michael Chiesa - Neil Magny a najmä Dustin Poirier - Conor McGregor II.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora