UFC - 16.01.2021 10:11

Klein a Muradov medzi najlepšou dvadsiatkou talentov v UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Cagesidepress.com

České a slovenské MMA zažilo v roku 2020 vydarené obdobie. Do najprestížnejšej organizácie sveta sa prebojovali hneď niekoľkí fighteri, pričom všetci vyhrávali. To nezostalo bez povšimnutia, a tak prichádzajú zo sveta viaceré signály. Najnovšie boli medzi top 20 talentov zaradení Ľudovít Klein a Machmud Muradov.

Jediný slovenský zástupca medzi elitou absolvoval svoju premiéru v septembri minulého roka. Zápas v perovej váhe proti Shanovi Youngovi zvládol hneď v prvom kole, keď na výhru potreboval menej ako dve minúty. S celkovým skóre 17-2 tak bude hrozbou pre celú hmotnostnú kategóriu do 66 kilogramov. Portál cagesidepress.com ho tak zaradil medzi najlepších 20 talentovaných zápasníkov, ktorých treba v roku 2021 sledovať. Najbližší zápas by mal zástupca trnavského Spartakus Fight Gymu absolvovať ešte v prvej tretine tohto roka.

Do rovnakého zoznamu ako Klein sa dostal aj populárny Machmud Muradov. Ten síce oficiálne reprezentuje Uzbekistan, no veľmi hrdo sa pýši tým, že trénuje a žije v Českej republike. Skúsený zápasník strednej váhy stihol v UFC absolvovať už dva zápasy, pričom oba vyhral. Tretí súboj mal hneď niekoľkokrát naplánovaný na rok 2020, no vždy z neho vzišlo. Do boja sa tak vráti na začiatku tohto kalendárneho roka. Na podujatí UFC 257 vyzve nebezpečného Andrewa Sancheza. Na rovnakom turnaji sa predstaví aj írska hviezda Conor McGregor v súboji s Dustinom Poirierom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora